Gwiezdna Kasa [745]

Adaś
Cwaniak
Kontakt:

Re: Gwiezdna Kasa [745]

Post autor: Adaś » 02 sty 2026, 22:10

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

sk8erboy26
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: sk8erboy26 » 04 sty 2026, 19:31

I mamy to :D zdrapka zaliczona w całości, były podkowy, było serduszko a teraz jest 25Lat z nowej paczki 001-30 w bonusie i 150 w 025 :D
Załączniki
Screenshot_20260104_192236_Gallery.jpg
Screenshot_20260104_192236_Gallery.jpg (322.33 KiB) Przejrzano 718 razy
EXIF-Data show/hide
Original image recording time:
2026:01:04 19:22:36
Image taken on:
04 sty 2026, 18:22

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 04 sty 2026, 20:45

Znając życie, to zakładając że zejdziemy do mniejszej ilości zdrapek a główna nadal będzie do wygrania, to i tak nie będzie tak kolorowo.
Nawet jak będzie mapka, ponieważ przedstawiciele lotto zabierają zdrapki z jednych punktów („bo się nie sprzedają”) i przerzucają do innych. A czy przerzucają czy zbierają żeby nie było ich w sprzedaży- tego nikt nie wie.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 04 sty 2026, 21:02

"Dobra" wiadomość jest taka że zdrapka jest pakowana po 25 sztuk więc jak komuś w Żabce będzie się chciało schylić po zalegającą od 2 lat paczkę to od razu będzie 750 zł do wyłożenia :D
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Adaś
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Adaś » 04 sty 2026, 21:08

Madziara pisze:
04 sty 2026, 20:45
Znając życie, to zakładając że zejdziemy do mniejszej ilości zdrapek a główna nadal będzie do wygrania, to i tak nie będzie tak kolorowo.
Nawet jak będzie mapka, ponieważ przedstawiciele lotto zabierają zdrapki z jednych punktów („bo się nie sprzedają”) i przerzucają do innych. A czy przerzucają czy zbierają żeby nie było ich w sprzedaży- tego nikt nie wie.
Taka sytuacja nigdy nie powinna miec miejsca, ze przed datą zakonczenia zdrapki są zabierane i niszczone (czy co tam z nimi potem robią) poniewaz to by bylo zwykle oszustwo i to karalne a jak jest to mozna sie domyślać

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 04 sty 2026, 22:02

Myślę że padnie zanim przyjdzie nam polować. Jednak problem zdrapek po 30 to ich cena i gdy zostanie nawet 250tys losow to nadal dużo. Bo na zakup ilu sztuk takiej zdrapki w krótkim odstępie czasu jesteśmy w stanie sobie pozwolić. Myślę ze max 40-50 czyli kropla w morzu pozostałego nakładu i z perspektywy miasta to mogą byc tylko 2 punkty a w pozostałych 10ciu punktach w których ona może leżeć to już nie jestem w stanie tego przeskoczyć :)

Lubię polowanie gdzie mam finansową możliwość wykupić wszystko z miasta i mieć czyste sumienie ze gdyby byla tu główna to bym ją trafił ;) Tu na dzień dobry wiem że ta walka jest nierówna i te po 30 są w kolekturach zawsze do samego końca sprzedaży.
Dobrze mi sie kupowało swego czasu starożytny bo calkiem sporo sie zwracało dzieki 50tkom i wykupiłem wszystko. Najlepiej mi sie poluje na zdrapki po 2, 5 i 10, z droższymi jest jakos ciężej mam wrażenie. Chociaż niektóre po 5 tez potrafią dokopać. Pamiętam premię i gwiazdke z nieba - myślałem że mnie szlak trafi z ilością pustaków :lol: Dobrze zaś wspominam polowanie na deszcz pieniędzy, 500 w banku, SS, i różne edycje EP.

I jeszcze jeden wątek poruszę że w ogóle tych polowań jest chyba coraz mniej. Pamiętam sprzed paru lat jak pojawiała się lista z zakończeniami i np. w danym miesiącu kończyło sie 5 zdrapek I 4 z nich posiadały główne. Teraz czesto jest tak że kończą 5 lub 6 i tylko 1 ma jeszcze coś do wygrania. W dłuższej perspektywie kody QR spod warstwy ścieralnej zaczęły przynosić efekt i dzieki nim chyba wiecej głównych uniknęło tragicznego losu w koszu na śmieci. Widać to chociażby po liniach i krzyżówkach. W liczbówkach po 5zł też jakby sie poprawiło. Pamiętamy bonda, as krol dama, plastry miodu i wiele innych z tamtego czasu kiedy to wszystkie kończyły sie z nieodebranymi nagrodami. Plus jest taki że teraz łatwiej się skupić na jednej atrakcyjnej zdrapce a nie skakanie z kwiatka na kwiatek :)

O ile nie dowiozą kalendarzy to w tym tygodniu wykupie pozostałe egzemplarze, dzisiaj zrobiłem tourne po tych niewdzięcznych żabkach i również brak tej zdrapki. Potem nie widzę nic szczegolnego na horyzoncie. Zodiak mam z dobrymi nr (200xxx) ale sprzedaz idzie jak krew z nosa. Ewentualnie krzyżówka XL (28xxxx) no i ostrożnie bede drapał mega krzyżówke. Zobaczymy jak w najbliższych tygodniach rozwinie sie sytuacja w Złotym losie, mega pensji. I jesli ktoś ma dobre numery w super liniach to też może próbować szczęścia :)

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » 06 sty 2026, 15:21

Adaś pisze:
11 lis 2025, 9:34
Ile minimalnie z paczki?
Też mnie to ciekawi :cool:
ER⚓️

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 06 sty 2026, 22:35

Adaś pisze:
04 sty 2026, 21:08

Taka sytuacja nigdy nie powinna miec miejsca, ze przed datą zakonczenia zdrapki są zabierane i niszczone (czy co tam z nimi potem robią) poniewaz to by bylo zwykle oszustwo i to karalne a jak jest to mozna sie domyślać
Ja mam nadzieję, że ich nie zbierają z punktów sprzedaży przed data zakończenia zdrapki, tylko naprawdę przerzucają do innych punktów. Niestety to chyba dość popularna praktyka wśród przedstawicieli lotto, że zabierają z jednego punktu i przewożą do drugiego, w którym się mają lepiej sprzedawać.
Doświadczyłam takiej sytuacji jak było polowanie na jakąś zdrapkę i była mapka dostępności. Poszłam do punktu, w którym dana zdrapka miała być, a Pan sprzedawca mi oznajmił, że rano był przedstawiciel i zabrał cała paczkę, (bo stwierdził, że da ją do innego punktu w którym ona się sprzeda). Szkoda, że nie powiedział do jakiego punktu ją zawiezie.
Może za 10 lat się doczekamy czasów, w których będzie można sobie w internecie znaleźć informacje jakie zdrapki posiada konkretny punkt sprzedaży.
W końcu technologia idzie do przodu :)

Yoshik
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Yoshik » 06 sty 2026, 22:49

Madziara pisze:
06 sty 2026, 22:35
Adaś pisze:
04 sty 2026, 21:08

Ja mam nadzieję, że ich nie zbierają z punktów sprzedaży przed data zakończenia zdrapki, tylko naprawdę przerzucają do innych punktów. Niestety to chyba dość popularna praktyka wśród przedstawicieli lotto, że zabierają z jednego punktu i przewożą do drugiego, w którym się mają lepiej sprzedawać.
Doświadczyłam takiej sytuacji jak było polowanie na jakąś zdrapkę i była mapka dostępności. Poszłam do punktu, w którym dana zdrapka miała być, a Pan sprzedawca mi oznajmił, że rano był przedstawiciel i zabrał cała paczkę, (bo stwierdził, że da ją do innego punktu w którym ona się sprzeda). Szkoda, że nie powiedział do jakiego punktu ją zawiezie.
Może za 10 lat się doczekamy czasów, w których będzie można sobie w internecie znaleźć informacje jakie zdrapki posiada konkretny punkt sprzedaży.
W końcu technologia idzie do przodu :)
Mogę się tylko wypowiedzieć z strony mojej kolektury ale nigdy nie było takiej sytuacji, że przedstawiciel wziął zdrapkę szybciej. Nawet jeszcze chwilę leżała i czekała aż po nią przyjadą. A zdrapki zawsze rotują tam gdzie się wyprzedadzą szybciej. My mamy zasadę, gdy zdrapka leży już na punkcie z +180 dni to ją przewożą na inny punkt. Albo np. miałam taką sytuację, że spływały do nas wszystkie praktycznie "Wielka Czarna Perła" za 10zł bo nigdzie tak szybko nie rotowały a u nas się sprzedawała bo dziadek z osiedla wyciągnął z niej 500zł i się rozeszło po ludziach to do nas masowo przychodzili i tylko to kupowali :lol:

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 06 sty 2026, 23:14

grzybek pisze:
04 sty 2026, 22:02
Myślę że padnie zanim przyjdzie nam polować. Jednak problem zdrapek po 30 to ich cena i gdy zostanie nawet 250tys losow to nadal dużo. Bo na zakup ilu sztuk takiej zdrapki w krótkim odstępie czasu jesteśmy w stanie sobie pozwolić. Myślę ze max 40-50 czyli kropla w morzu pozostałego nakładu i z perspektywy miasta to mogą byc tylko 2 punkty a w pozostałych 10ciu punktach w których ona może leżeć to już nie jestem w stanie tego przeskoczyć :)
Też myślę, że główna padnie zanim dojdzie do polowania. Tak samo pewnie będzie w big zdrap i viva la kasa. A ja lubię zdrapki, w których nie muszę patrzeć na przedział.

Lubię zdrapki po 10-30 zł. Fakt- nie jestem w stanie wykupić wszystkiego z miasta. Ale przy tych tańszych też nie jestem w stanie, bo niektórzy sprzedawcy się upierają, że jej nie mają (chodź wszyscy wiedzą, że zapewne tam są).
A w gwiezdnej kasie drapanie jest tak szybkie, że można wydrapać paczkę w samochodzie i lecieć wymienić wygrywające i dopłacić do następnej paczki.

Ja bardzie patrzę na to tak, że jak zdrapek jest mało w sprzedaży, to zwiększa się prawdopodobieństwo wygrania:)

ODPOWIEDZ