Crazy Liczby [802]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Crazy Liczby [802]
-nr zdrapki: 0802
-cena zdrapki: 10zł
-data rozpoczęcia sprzedaży: 30.12.2025r.
-data zakończenia sprzedaży: ???
-nakład: 8 000 000 losów
-pula na wygrane: 47 188 000zl
Tragiczna tabela wygranych
8 x 160000zł
24 x 12000zł
400 x 1000zł
1200 x 500zł
2000 x 150zł
1600 x 100zł
32000 x 75zł
136000 x 50zł
64000 x 40zł
280000 x 30zł
640000 x 20zł
1120000 x 10zł
-cena zdrapki: 10zł
-data rozpoczęcia sprzedaży: 30.12.2025r.
-data zakończenia sprzedaży: ???
-nakład: 8 000 000 losów
-pula na wygrane: 47 188 000zl
Tragiczna tabela wygranych
8 x 160000zł
24 x 12000zł
400 x 1000zł
1200 x 500zł
2000 x 150zł
1600 x 100zł
32000 x 75zł
136000 x 50zł
64000 x 40zł
280000 x 30zł
640000 x 20zł
1120000 x 10zł
- Załączniki
-
- crazyliczby.png (228.12 KiB) Przejrzano 1866 razy
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: Crazy Liczby [802]
Przepraszam za ten znak ostrzegawczy w pierwszym poście ale naprawdę jak zobaczyłem tabelę wygranych i ich ilość to przeżegnałem się lewą ręką. Dotychczas najgorszą zdrapką za 10zł były te wszystkie rubiny szafiry, diamentowa fortuna itp. Niestety mamy nowego antyrekordzistę. Crazy liczby mają najgorszą tabelę wygranych ze wszystkich losow po 10zł jakie były.
Zacznijmy od tego że jest to zdrapka wzorowana po raz kolejny na extra liniach (8m losów) tylko tu wyparowało tak po prostu 600.000 złotych z puli.
Ilość wygranych po 150,500,1000 bardzo mała i nie jest wynagrodzona małą ilością stówek ani na odwrót.
100zł raz na 5000 losów!!! gdzie normalnie jest raz na 125 lub 166 lub 250 losów. Przeskok jest astronomiczny. Aż sprawdzałem w regulaminie czy przypadkiem nie miało być 16.000 x 100 ale nie, jest tylko 1600
Pojawiła się nagroda 75zł ale i ona występuje tylko raz na 10 paczek i nawet 50zł nie jest co 2 paczki tylko średnio co 3.
Jakaś część puli przeznaczona właśnie na wygrane od 100 w górę poszła gdzie? W zwroty po 10 i 20, no cudownie, już lecę ją kupić.
Z racji że koniec roku i sylwester to myślałem nawet żeby kupić całą paczkę lub 5x5 ale zachowam resztki kręgosłupa i naprawdę ograniczę się do 2-3 sztuk. Bardzo słaba zdrapka
Zacznijmy od tego że jest to zdrapka wzorowana po raz kolejny na extra liniach (8m losów) tylko tu wyparowało tak po prostu 600.000 złotych z puli.
Ilość wygranych po 150,500,1000 bardzo mała i nie jest wynagrodzona małą ilością stówek ani na odwrót.
100zł raz na 5000 losów!!! gdzie normalnie jest raz na 125 lub 166 lub 250 losów. Przeskok jest astronomiczny. Aż sprawdzałem w regulaminie czy przypadkiem nie miało być 16.000 x 100 ale nie, jest tylko 1600
Pojawiła się nagroda 75zł ale i ona występuje tylko raz na 10 paczek i nawet 50zł nie jest co 2 paczki tylko średnio co 3.
Jakaś część puli przeznaczona właśnie na wygrane od 100 w górę poszła gdzie? W zwroty po 10 i 20, no cudownie, już lecę ją kupić.
Z racji że koniec roku i sylwester to myślałem nawet żeby kupić całą paczkę lub 5x5 ale zachowam resztki kręgosłupa i naprawdę ograniczę się do 2-3 sztuk. Bardzo słaba zdrapka
- MobilisA075
- Lottożłop
- Kontakt:
Zdrapka, którą należy kupić i spuścić w kiblu. Nie kupię poza 1 sztuką
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling
-
telepek
- Janusz kombinator
- Kontakt:
3 Inni to lubia
Pełna zgoda, że tabela wygranych jest tragiczna ale też nie zachowujmy się jakby to miał być nie wiadomo jaki produkt który trafi do szerszego odbiorcy.
To jest zdrapka dla pasjonatów - ludzi od linii, krzyżówek czy owocowych (aczkolwiek po zdrapaniu wzoru odważę się powiedzieć że nie zdziwię się gdyby się okazało, że ona trafi trochę szerzej) czyli ludzi świadomych tego że ich inwestycje mogą przynieść mniejsze wygrane, ludzi którzy kupują zdrapki przede wszystkim dla zajęcia, do robienia czegoś przy kawie. Aktualna krzyżówka za trójkę jest już praktycznie wyprzedana, zeszłoroczna edycja linii za dychę wyprzedała się mimo niedorzecznego wręcz nakładu... nawet jeśli zdrapka okaże się drugim Paradiso pod względem pustaków, Lotto ma gwarancje tego że ją sprzeda prędzej czy później, czego nie można powiedzieć niestety o innych loteriach które zalegają w kolekturach.
To jest zdrapka dla pasjonatów - ludzi od linii, krzyżówek czy owocowych (aczkolwiek po zdrapaniu wzoru odważę się powiedzieć że nie zdziwię się gdyby się okazało, że ona trafi trochę szerzej) czyli ludzi świadomych tego że ich inwestycje mogą przynieść mniejsze wygrane, ludzi którzy kupują zdrapki przede wszystkim dla zajęcia, do robienia czegoś przy kawie. Aktualna krzyżówka za trójkę jest już praktycznie wyprzedana, zeszłoroczna edycja linii za dychę wyprzedała się mimo niedorzecznego wręcz nakładu... nawet jeśli zdrapka okaże się drugim Paradiso pod względem pustaków, Lotto ma gwarancje tego że ją sprzeda prędzej czy później, czego nie można powiedzieć niestety o innych loteriach które zalegają w kolekturach.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Ja w każdym razie pozostaje przy dobrych zdrapkach i jeśli krzyżówka to tylko po 3zł, Linie po 5, a Paradiso po 20. To tak w dużym skrócie
PS zauważyliście ze mimo dużych rozmiarów losów to te nowe wykreślanki koralowa i crazy liczby drapie się krócej niż małe linie i krzyżówki? Crazy liczby miałem wzor i drapie sie bardzo szybko, bo każda liczba występuje 1 raz, max 2 razy. A biorąc pod uwagę ze wiekszosc losow to pustaki to w zasadzie szuka sie tylko liczb w rzędach od 8 do 16.
PS zauważyliście ze mimo dużych rozmiarów losów to te nowe wykreślanki koralowa i crazy liczby drapie się krócej niż małe linie i krzyżówki? Crazy liczby miałem wzor i drapie sie bardzo szybko, bo każda liczba występuje 1 raz, max 2 razy. A biorąc pod uwagę ze wiekszosc losow to pustaki to w zasadzie szuka sie tylko liczb w rzędach od 8 do 16.
-
sk8erboy26
- Lottożłop
- Kontakt:
Telepek, wreszcie jakiś głos rozsądku
Zgadzam się z tym że ta zdrapka to w 80% dla tzw drapaczy przy kawie, liniowców i krzyżówkowiczów, zejdzie bardzo szybko bo jest inna niż te tzw trzy sekundówki. Mi kompletnie nie przeszkadza tabela wygranych choć mogli dać wiecej głównych czy tych tzw setek, ale to hazard i tyle, jak mi się coś nie podoba to nie kupuję i nie gram, proste, bo zdrapki to zdrapki, bardziej je traktuję od lat jako zabawę dla dorosłych. Do dziś leży Lewandowski i inne nic nie warte a i tak są kupujący więc i te Crazy kupią, ja kupię bo mi się podoba przynajmniej ze wzoru jak narazie. Kalendarza praktycznie nie kupuję w tym roku bo wizualnie mi nie leży a dla marnego 50 zeta to wolę Krzyżówkę XXL czy Linie bo dłuzej je podrapię. Skończyłem własnie świąteczne dyżury i wreszcie można się będzie dziś wybrać na zdrapkowe zakupy, choć odczekam chwilę aż opublikują co wpadło z głównych, ale pewnie kupię XXL, MParadiso, Mega Krzyż czy Mega Linie itp
Zgadzam się z tym że ta zdrapka to w 80% dla tzw drapaczy przy kawie, liniowców i krzyżówkowiczów, zejdzie bardzo szybko bo jest inna niż te tzw trzy sekundówki. Mi kompletnie nie przeszkadza tabela wygranych choć mogli dać wiecej głównych czy tych tzw setek, ale to hazard i tyle, jak mi się coś nie podoba to nie kupuję i nie gram, proste, bo zdrapki to zdrapki, bardziej je traktuję od lat jako zabawę dla dorosłych. Do dziś leży Lewandowski i inne nic nie warte a i tak są kupujący więc i te Crazy kupią, ja kupię bo mi się podoba przynajmniej ze wzoru jak narazie. Kalendarza praktycznie nie kupuję w tym roku bo wizualnie mi nie leży a dla marnego 50 zeta to wolę Krzyżówkę XXL czy Linie bo dłuzej je podrapię. Skończyłem własnie świąteczne dyżury i wreszcie można się będzie dziś wybrać na zdrapkowe zakupy, choć odczekam chwilę aż opublikują co wpadło z głównych, ale pewnie kupię XXL, MParadiso, Mega Krzyż czy Mega Linie itp
-
Kristo
- Świeżak cebula
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Jak dla mnie to kolejny tytuł niewiele różniący się od wcześniejszych zwłaszcza w zakresie statystycznym. W Crazy Liczby wygrywa co 3.51 (28.47%) a pula na wygrane stanowi 58.99% kosztu zakupy wszystkich zdrapek. Ogólnie pisząc to klasyka zdrapek. Jedynie można zauważyć delikatne przesunięcie „ciężaru” na niższe wygrane co ma odzwierciedlenie w fakcie, że w Crazy Liczby wygrywających mamy 28.47% egzemplarzy gdy w zdecydowanej większości tytułów za 10 zł ten parametr zazwyczaj mieści się w przedziale [26, 27]%. Statystycznie pustaków Crazy Liczby powinno być „odrobinkę mniej” niż w większości innych tytułów. Jednak takie sformułowanie właściwe jest tylko dla dużej próby. Raczej mało kto kupuje hurtowe liczby zdrapek. W praktyce jedni w danym tytule mają troszkę więcej szczęścia a inni troszkę mniej z stąd później opinie, że dany tytuł jest „super” a inny że jest „be” – jednak jest to zawsze bardzo subiektywna opinia wynikająca z małej próby.
Jeżeli chodzi o mnie to może kiedyś zakupię z ciekawości jedną sztukę tej zdrapki jednak ja już od co najmniej 2-3 miesięcy bardzo ograniczyłem zakupy zdrapek (max 1 szt. na tydzień). Skupiam się na klasycznych grach (przede wszystkim na Lotto i Mini) – ogólnie powróciłem do korzeni.
Jeżeli chodzi o mnie to może kiedyś zakupię z ciekawości jedną sztukę tej zdrapki jednak ja już od co najmniej 2-3 miesięcy bardzo ograniczyłem zakupy zdrapek (max 1 szt. na tydzień). Skupiam się na klasycznych grach (przede wszystkim na Lotto i Mini) – ogólnie powróciłem do korzeni.
- ER33
- Moderator
- Kontakt:
W tych zdrapkach chodzi o to, żeby dawać im forsę i mieć złudne nadzieje na marne ochłapy 
ER
- MobilisA075
- Lottożłop
- Kontakt:
Ja od stycznia wracam do tego co było w 2023 roku, czyli 100 na tydzień. Pozostałe 100 lepiej wrzucić na TC, gdzie za 5 zł wpada 500 częściej niż w zdrapkach. Nawet za 0.25 potrafi wpaść 42, przy czym gdyby były zdrapki za 0.25 to najwyższa gwarantowana by była 1 zł, lub 1.50
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling
-
Yoshik
- Świeżak
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Kupiłam 5szt tylko na premierę tak do sprawdzenia. 4xpustak (nr 16,12,10 i 3) i w jednej 10zł (nr 24) fajnie się drapie bo w końcu to jakaś odskocznia od standardowych wzorów, może jeszcze wezmę jakaś dla zabicia czasu ale po tabeli wygranych zdecydowanie nie jest to mój faworyt.
- Załączniki
-
- Messenger_creation_1195932608734474.jpeg (279.1 KiB) Przejrzano 1310 razy