Panu? Hmm...

Panu? Hmm...
O to mi chodziło. Jakbyś uszkodziła kod skanowania kreskowy to można to jeszcze uratować wprowadzając cały kod seryjny zdrapki znajdujący się z tyłu plus cztery cyfry z pola gry tak jak było po staremu.
No właśnie nie bo na kodzie z tyłu zdrapki nie ma już tego długiego 11- cyfrowego kodu. Żeby ręcznie wprowadzić potrzebny jest kod z tyłu zdrapki który zawiera jedynie nr loterii, nr paczki, nr losu w paczce, następnie ten długi 11-cyfrowy numer spod warstwy ścieralnej oraz ten mały 4-cyfrowy.
Wczoraj miałam ciekawą sytuację w tym samym saloniku, w którym brałam ostatnio ten kalendarz ze zdrapkomatu. Biorę sobie zdrapkę z automatu, a do saloniku przyszła starsza pani z reklamacją tego kalendarza z nr 011. Wiadomo, że nic nie wskórała, bo nie było tej części z wydrapanym kodem. Poczekałam na nią i potem zaczepiłam. Powiedziałam, że miałam taki sam przypadek w tygodniu i pani wybrała mi z maszyny tę oderwaną część z kodem. Wiedziałam, że to co reklamowała, to była właśnie ta zdrapka z tymi 20 złotymi i uświadomiłam, że wygrana nie została wypłacona, więc może spokojnie w oddziale to reklamowaćER33 pisze: ↑21 lis 2024, 15:05Wczoraj wieczorem wzięłam jedną sztukę z automatu z nr 012 i na szczycie pojawiła się gwiazdka z dyszką. Poszłam do innego zdrapkomatu, też jedna sztuka, też nr 012 i też gwiazdka na samej górze. Ogólnie ze zdrapki wyszło 30 zł, bo jeszcze na przedostatnim polu w trzech tych samych kwotach była dycha. I teraz najlepsze. Zdrapkomat źle przyciął zdrapkę (błędnie ustawione w podajniku) i zdrapka wyszła bez kodu na końcu zdrapki. Ale za to była końcówka poprzedniej zdrapki, czyli z nr 011. Wydrapałam na niej pole z kodem, a tam 20 zł, ale odruchowo wyrzuciłam ten pasek poprzedniej zdrapki z końcówką, bo przecież w mojej zdrapce jest 30 zł. Podałam osobie sprzedającej, która otworzyła zdrapkomat, żeby sięgnąć po końcówkę z kodem mojej zdrapki, który został przy następnej zdrapce z nr 013, by go oderwać i wydrapać. Oderwała, wydrapała i wypłaciła mi 30 zł. I teraz mam pytanie. Czy gdybym nie wyrzuciła odruchowo tego skrawka z kodem ze zdrapki z nr 011, w której było 20 zł, to by mi wypłacono to 20 zł, nie mając całej zdrapki??? Ktoś coś? Wydaje mi się, że tak, bo najważniejsze jest to pole z kodem. Tak mnie to wczoraj zastanowiło właśnie![]()
No kurde i teraz mnie dobiłeś bo wpadłem sobie dziś przelotem do jednego CH a tam w punkcie lotto zostały sobie 3 ostatnie kalendarze... Nie chcialem szaleć i kupować wszystkich - do wyboru były numer 16, 18 i 23 - to wybrałem sobie pustą 16... Wychodząc z CH nawet kupić te dwa ostatnie ale akurat obsługa zrobiła sobie przerwę obiadową
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości