Wielka Krzyżówka [503]

ODPOWIEDZ
WielkiGatsby
Świeżak
Kontakt:

Re: Wielka Krzyżówka [503]

Post autor: WielkiGatsby » 28 sie 2023, 20:06

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 28 sie 2023, 23:05

A może mi ktoś tak „łopatologicznie”, albo jeszcze lepiej w wersji obrazkowej dać wytyczne jak wejść w raport zdrapek? Żebym wiedziała jak nakierować sprzedawcę na sprawdzenie stanu zdrapek?

I jeszcze raz wyjaśnił co oznaczają kolumny:
Pierwsza- pokazująca ilość paczek zdrapek ogólnie, jeśli jest więcej niż 0, to znaczy, że jakaś zdrapka musi być w punkcie. Jak jest 1 w pierwszej i w drugiej kolumnie tzn, że jest jedna otwarta w punkcie?
Druga- pokazuje otwarte paczki, może być albo 0 albo 1, bo sprzedawca nie może mieć więcej otwartych paczek niż 1 (ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby aktywował nową paczkę i sprzedał całą, nawet jeśli ma jakąś inną już otwartą?).
A trzecia-??? Widziałam, że zawsze tam jest 0.

I mam jeszcze pytanko: byłam ostatnio w Owińskach na pl. Przemysława 1c (Chata Polska), nie mieli zdrapek WK, pomimo tego, że na mapie są. I pomyślałabym, że ktoś je przede mną wykupił.
Ale zapytałam Pana sprzedawcę, czy na pewno nie ma gdzieś całej paczki, bo mi zależy i wzięłabym wszystkie. Najpierw chciał iść szukać na zaplecze, ale że klientów trochę było to pewnie nie chciał zostawiać sklepu bez nadzoru więc szukał właśnie raportu w komputerze. Powiedział, że na codzień On się tym nie zajmuje, więc musi sobie przypomnieć gdzie się to sprawdza i udało mu się wejść w raport zdrapek. Co prawda nie wydrukował mi go, ale pokazał na wyswietlaczu. I tam w ogóle nie było zdrapek 0503. Raport zaczynał się od 0507 i zaraz dalej szły zdrapki z 6… z przodu. Co to oznacza? Że ich nigdy nie miał? Czy że już ich nie ma i mu zniknęły z systemu? To nie powinno być na liście tylko z liczbami 0 we wszystkich kolumnach?

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 29 sie 2023, 9:56

Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
W czym w ogóle u was jest problem?
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 29 sie 2023, 11:34

Kukunamuniu pisze:
26 sie 2023, 14:50

Czy jest szansa na aktualizację mapki? Interesuje mnie najbardziej woj. wielkopolskie i zachodniopomorskie.

Oddział Poznań zaktualizowany :cool:
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Chica13Loca
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Chica13Loca » 29 sie 2023, 14:06

Czy to prawda ,że 13 września kończą ze sprzedażą WK ?

Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Ale czy to się opłaca kupować paczkami w ogóle ?

damian07071990
Świeżak
Kontakt:

Post autor: damian07071990 » 29 sie 2023, 14:21

Chica13Loca pisze:
29 sie 2023, 14:08

Prawda , 13-ego Września zakończenie sprzedaży, a co do kupowania paczkami to u mnie nie opłaciło się totalnie bo mimo wszystko jest tego jeszcze mimo wszystko sporo ale Ty lub ktoś inny może mieć więcej szczęścia.

Dodano po 50 sekundach:
damian07071990 pisze:
29 sie 2023, 14:21
Chica13Loca pisze:
29 sie 2023, 14:08

Prawda , 13-ego Września zakończenie sprzedaży, a co do kupowania paczkami ( około 40 paczek ) to u mnie nie opłaciło się totalnie bo jest tego jeszcze mimo wszystko sporo ale Ty lub ktoś inny może mieć więcej szczęścia.

Gonza
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: Gonza » 29 sie 2023, 15:00

Madziara pisze:
28 sie 2023, 23:05
A może mi ktoś tak „łopatologicznie”, albo jeszcze lepiej w wersji obrazkowej dać wytyczne jak wejść w raport zdrapek? Żebym wiedziała jak nakierować sprzedawcę na sprawdzenie stanu zdrapek?
Są dwie opcje:
1) Menu Zdrapki -> Raport o paczkach -> Raport sumaryczny z inwentarza - drukuje się taka taśma jak pokazałem parę stron temu
2) Menu Zdrapki -> Stan losów

Zdaje się, że się pomyliłem w opisie kolumn, bo patrząc na ilości z wklejonego raportu wydaje się, że pierwsza kolumna oznaczać będzie pełne, nieotwarte jeszcze paczki. Druga - tak jak pisałem, czy jest jakaś otwarta, aktywna paczka na punkcie.

W lottomacie jest opcja Sprzedaż całej paczki, ale nie wiem, czy można sprzedać tak paczkę mając inną otwartą. Na powyższe tematy musiałby wypowiedzieć się ktoś bardziej obeznany :)
Krzysiek pisze:
29 sie 2023, 9:56
Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
W czym w ogóle u was jest problem?
Tu się zapewne rozchodzi o punkty, gdzie lotto i zdrapki są tylko dodatkiem i mogą być schowane gdziekolwiek (delikatesy, żabki, monopolowe, stacje benzynowe itp.). Z doświadczenia wiem, że w takim wypadku tylko od dobrej woli sprzedawcy zależy, czy sprawdzi stan losów u siebie czy też poszuka ich. Nie przypominam sobie, żeby w jakiejś typowej kolekturze firmowej czy salonie Lotto miałbym z tym problem.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 29 sie 2023, 15:11

Gonza pisze:
29 sie 2023, 15:00

W lottomacie jest opcja Sprzedaż całej paczki, ale nie wiem, czy można sprzedać tak paczkę mając inną otwartą. Na powyższe tematy musiałby wypowiedzieć się ktoś bardziej obeznany :)
Można ;)
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

sk8erboy26
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: sk8erboy26 » 29 sie 2023, 15:16

Ja już paczkami nie kupuję bo wolę tą kasę mieć na tzw dużą ilość zdrapek bo lubię sobie drapać, wolę Krzyżówki po 3 zeta bo mam ich 10 za 1 WK, WK kupuję ale tylko jak mi akurat rzuci się w oczy i nic innego do wyboru nie ma, zresztą teraz to nie ma co brać i zostaje mi Kasa Wpada, Deszcz, Bonus7 czy MCP ot jak się znajdzie

Chica13Loca
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Chica13Loca » 29 sie 2023, 16:03

No ja się przemogłam i po dłuższym czasie znowu wzięłam. WK...
Bez szału za 150 zł zwróciło się tylko 60 zł :/
Miałam numery od 5 do 9
Tylko w 5 coś było reszta pustaki.
Ale nadzieja na główną się tliła.
:lol:
Ale to raczej pożegnalne WK
Poza tym na cały Lublin zostały tylko 4 punkty z WK
Ta mapka sporo ułatwia

ODPOWIEDZ