Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
bazylia
Maniak
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: bazylia » 16 lis 2022, 20:29

Gratki 1000 ;) @jankiel50

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 16 lis 2022, 20:34

Dziękuję @bazylia :-)

Odświeżam link do mapki by @Nutaharion:

:arrow: https://t.ly/258M

Trader90
Cyc
Kontakt:

Post autor: Trader90 » 16 lis 2022, 21:55

Cześć.
Witam forumowiczów. Na jakiej zasadzie jest aktualizowana mapa? Byłem dzisiaj w jednym z punktów gdzie według mapy miało być 10 zdrapek, nie było ani jednej. Wiem, że pytanie "amatora", ale jestem ciekaw jak to wygląda.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 16 lis 2022, 22:11

Trader90 pisze:
16 lis 2022, 21:55
Cześć.
Witam forumowiczów. Na jakiej zasadzie jest aktualizowana mapa? Byłem dzisiaj w jednym z punktów gdzie według mapy miało być 10 zdrapek, nie było ani jednej. Wiem, że pytanie "amatora", ale jestem ciekaw jak to wygląda.
Pozdrawiam
Mapkę tworzy @Nutaharion na podstawie danych uzyskanych z poszczególnych oddziałów Totalizatora Sportowego.
Jest ona aktualna z chwilą gdy dane są mu wysyłane, więc jej aktualność z każdą godziną jest już coraz mniej wiarygodna, aczkolwiek wciąż bardzo wiarygodna. Wielu sprzedawców również nie ma pojęcia na temat zdrapek i funkcjonowania TS więc odwiedzając punkt z mapki warto "przycisnąć" sprzedawcę i powiedzieć, że punkt widnieje na mapie TS... często to pomaga. Staramy się jako społeczność aby mapka była aktualna - przekazując tu na bieżąco informacje o odwiedzanych punktach, aby @Nutaharion zdejmował z mapki te punkty w których ktoś z nas był, ponieważ prośby o aktualizację danych z oddziałów TS jest wysyłany "nienachalnie", ponieważ niechętnie udzialają tych informacji :-)

Dodano po 3 minutach 2 sekundach:
Na ten przykład -> podaj lokalizację w której powiedziano Ci, że nie ma już tej zdrapki, a @Nutaharion zdejmie ten punkt z mapki. Ten ewentualnie pojawi się ponownie w przypadku gdy kolejne zapytanie do TS będzie ponownie zawierało go... wówczas potwierdzi się fakt, że sprzedający nie zna się na swojej robocie i paczka zalega gdzieś mimo jego wiedzy (i/lub chęci :P)

Trader90
Cyc
Kontakt:

Post autor: Trader90 » 16 lis 2022, 22:32

jankiel50 pisze:
16 lis 2022, 22:14
Trader90 pisze:
Cześć.
Pozdrawiam
Mapkę tworzy @Nutaharion na podstawie danych uzyskanych z poszczególnych oddziałów Totalizatora Sportowego.
Jest ona aktualna z chwilą gdy dane są mu wysyłane, więc jej aktualność z każdą godziną jest już coraz mniej wiarygodna, aczkolwiek wciąż bardzo wiarygodna. Wielu sprzedawców również nie ma pojęcia na temat zdrapek i funkcjonowania TS więc odwiedzając punkt z mapki warto "przycisnąć" sprzedawcę i powiedzieć, że punkt widnieje na mapie TS... często to pomaga. Staramy się jako społeczność aby mapka była aktualna - przekazując tu na bieżąco informacje o odwiedzanych punktach, aby @Nutaharion zdejmował z mapki te punkty w których ktoś z nas był, ponieważ prośby o aktualizację danych z oddziałów TS jest wysyłany "nienachalnie", ponieważ niechętnie udzialają tych informacji :-)

Na ten przykład -> podaj lokalizację w której powiedziano Ci, że nie ma już tej zdrapki, a @Nutaharion zdejmie ten punkt z mapki. Ten ewentualnie pojawi się ponownie w przypadku gdy kolejne zapytanie do TS będzie ponownie zawierało go... wówczas potwierdzi się fakt, że sprzedający nie zna się na swojej robocie i paczka zalega gdzieś mimo jego wiedzy (i/lub chęci :P)
Dzięki wielkie za informację. Dalej jednak nie rozumiem dlaczego TS miałby przekazywać komukolwiek jakiekolwiek dane za darmo? Po co:D idzie nam na reke? Co dp punku byłem dzisiaj w Punkcie w Sosnowcu Orląt Lwowskich - nie było ŚO.

ReonFreon
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: ReonFreon » 16 lis 2022, 22:34

Trader90 pisze:
16 lis 2022, 22:32
jankiel50 pisze:
16 lis 2022, 22:14
Trader90 pisze:
Cześć.
Pozdrawiam

Dzięki wielkie za informację. Dalej jednak nie rozumiem dlaczego TS miałby przekazywać komukolwiek jakiekolwiek dane za darmo? Po co:D idzie nam na reke? Co dp punku byłem dzisiaj w Punkcie w Sosnowcu Orląt Lwowskich - nie było ŚO.
Czy ja wiem czy za darmo? Robimy obrót TS-owi, takie polowania to dla nich czysty biznes, a zdarza się, że klientów mają gdzieś i tej listy nie chcą udostępniać.

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 16 lis 2022, 22:46

@jankiel50

Wrzucam ostatnio wydrapany 1000 :D
Załączniki
so2.jpg
EXIF-Data show/hide
Original image recording time:
2022:11:12 20:13:03
Image taken on:
12 lis 2022, 19:13
Focus length:
5.1 mm
Shutter speed:
1/100 Sec
F-number:
f/1.6
ISO speed rating:
125
Whitebalance:
Auto
Flash:
Flash did not fire, compulsory flash mode
Camera-manufacturer:
Apple
Camera-model:
IPhone 13
Exposure program:
Normal program
Exposure bias:
0 EV
Metering mode:
Pattern

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 16 lis 2022, 22:58

liczebnik pisze:
16 lis 2022, 22:46
@jankiel50

Wrzucam ostatnio wydrapany 1000 :D
Wow. Niezły układzik :-) Mam rozumieć że wypłaciłeś? To jutro lista będzie zawierała już 45 pozostałych 1000, a jutro po mojej wypłacie - 44 :-P Wtedy też wrzucę całe foto.

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 16 lis 2022, 23:06

Wypłacone około 13.00 wraz z nieszczęsnymi krzyżówkami :) Nutaharion daj znać, jak zaktualizujesz Podlasie z Suwałkami na czele ;)

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 16 lis 2022, 23:14

liczebnik pisze:
16 lis 2022, 23:06
Wypłacone około 13.00 wraz z nieszczęsnymi krzyżówkami :) Nutaharion daj znać, jak zaktualizujesz Podlasie z Suwałkami na czele ;)
Poszedł mail w sprawie oddziału Białystok już w poniedziałek ale osoba która mi w tym temacie pomaga jest dosyć zajęta ale jak tylko przyjdzie aktualizacja to wrzucam na mapę i dam znać :cool:
W międzyczasie gratuluję tysiaka :cool: Piękny okaz.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

ODPOWIEDZ