Mega Pensja [489]

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Re: Mega Pensja [489]

Post autor: Krzysiek » 12 lut 2020, 20:38

Muszę z całą odpowiedzialnością napisać że TS stosuje dywersje wobec graczy i to jak jest wywożony pozostały naklad daje według mnie słuszne podejrzenia tego że jedt to robione specjalnie aby główna nie padła.

Od dłuższego czasu nie kupuje zdrapek jednakże że MP zostało już mało nakładu a główna w grze jak i pula na wygrane się zmniejsza to pomyślałem sobie ze może coś fajnego padnie. No i nie wpadło nic bo zdrapka u mnie już nie dostępna w co najmniej 2 kolekturach. Nie wiem jak w innych.

To jest po prostu chamstwo że strony TS i brak szacunku wobec klientów. Tak jak nie można by hylo sprzedawać do końca dnia sprzedaxy a dopiero później zebrać nie sprzedane z kolektur. 🙄
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Rocker » 12 lut 2020, 21:06

Krzysiek no nie wiem. To pewnie zależy od punktu. Jakiś czas temu w bardzo chodliwym punkcie powiedziano mi ,że nie ma już w magazynie i nie będzie już MP, a tydzień potem przedstawiciel TS podwiózł do punktu parę paczek niebieskiej MP.

Awatar użytkownika
House
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: House » 12 lut 2020, 22:15

U mnie też jest dostępna w wielu punktach. Podejrzewam, że problem z jej niedoborem dotyczy głównie większych miejscowości i południa Polski gdzie ludzi stać na hazard i polowania. Jak gdzieś jeździsz to zajrzyj przejazdem do jakieiś kolektury na wsi lub na uboczu to się zdziwisz jakie oni tam zdrapki mają albo ile im zeszło z paczki.

W tamtym roku jak takie małe punkty odwiedzałem to tam z tych droższych zdrapek to przez rok potrafili kilka sztuk sprzedać... a jak pytałem czy to się opłaca w ogóle mieć dodatkowo w sklepie taką kolekturę to zazwyczaj padały odpowiedzi, że ludzie kupują te tańsze zdrapki a najwięcej to gry liczbowe.

Z kolei w dużych miastach typu Gdańsk, Gdynia to mam wrażenie, że więcej idzie zdrapek bo kosze są ich pełne, zwłaszcza przy zdrapkomatach... to samo przed punktami w koszach przy ławkach itp. Potem nie dziwne, że w ruchliwych punktach nie ma zdrapek, ludzie chodzą i szukają a na wsiach czy na uboczu sprzedawca nie kojarzy z nazwy zdrapki bo kilka sztuk jej w ciągu roku sprzedaje...

Do tego jeszcze kwestia leniwych, takich pracujących z przypadku przedstawicieli TS, co to im się nie chce liczyć zdrapek, przerzucać do ruchliwszych punktów itd. Jak w danym regionie jest taki przedstawiciel to też wpływa na dostępność zdrapek... z musu przerzuci kilka paczek bo mu kazali a tak to machnie ręką, zabierze jako zwroty tydzień przed końcem zdrapki, albo nie umie oszacować, który punkt jest bardziej chodliwy... i pakuje zdrapki do punktów gdzie leżą na zapleczu albo pod ladą... w TS po macoszemu wiele rzeczy jest robione... niestety...

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 12 lut 2020, 23:53

To tak nie powinno być. Robiąc tak drastycznie ogranicza sie pewnej liczbie osób możliwość wygrania jakieś fajnej większej kwoty nie mówiąc o głównej.
TS powinien na sztywno ustalić podział zdrapek na kolektury. Np. załóżmy że każda mniejsza kolektura dostaje 20-30 paczek MP a te z największym przemiałem odpowiednio wcześniej. Powinien tez funkcjonować regularny dowóz. Jak PRS jedzie w teren, a przecież jeździ codziennie powinien miedz na samochodzie z 4-5 pełnych kartonów na wydanie.

Dla mnie takie zabieranie z jednej do drugiej to drastyczne ograniczanie pewnej liczbie osób gry. dla mnie to jest nie uczciwość.
To tak, jakby na lottomacie w kolekturze w "Pierdykowie" zablokować możliwość wysyłania Mini Lotto bo gra raptem 5 osob. :roll:
Na Targowej wychodzi brak logistyki i myślenia. albo zajmuje się tym ktoś kto nie ma o tym pojęcia. Zresztą mamy świetny przykład po stronie lotto.pl
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Rocker » 13 lut 2020, 7:05

Patrząc na zdrapki jako biznes to Krzysiek twoja powyższa wypowiedź nic nie wprowadza. TS to biznes który musi zarabiać i jak jest możliwość przerzucenia paczki zdrapek z "warzywniaków" na punkty gdzie jest większa sprzedaż to jest logiczne posunięcie.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 13 lut 2020, 17:05

A ja, o dziwo, wypowiem się dzisiaj pozytywnie o oddziale katowickim :?
Poprosiłem ostatnio o dowiezienie "Mega Pensji" do kolektury w której najczęściej kupuję zdrapki. Dzisiaj wpadłem sprawdzić jak ma się sytuacja i... dostałem informację, że jakaś Pani Kierownik dowiozła właśnie Mega Pensję :cool:

Na początek wziąłem jedną paczkę, ale cieszy mnie fakt, że nie muszę jeździć i szukać, tylko mam trochę drapania pod nosem :mrgreen:
paczkaMP.jpg
EXIF-Data show/hide
Original image recording time:
2020:02:13 16:52:51
Image taken on:
13 lut 2020, 15:52
Focus length:
4.07 mm
Shutter speed:
1/50 Sec
F-number:
f/1.75
ISO speed rating:
320
Whitebalance:
Auto
Flash:
Flash did not fire, compulsory flash mode
Camera-manufacturer:
Xiaomi
Camera-model:
Mi A2
Exposure program:
Not defined
Metering mode:
Center-weighted average
Coordinates:
N 50 18 22.3871/ E 18 40 41.8243
Google Maps:
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Awatar użytkownika
blank1981
**MISZCZ ZDRAPEK**
Kontakt:

Post autor: blank1981 » 13 lut 2020, 18:18

dziś kupiłem 1 paczkę + 12szt, a w innej kolekturze 24szt :cool:
Załączniki
15917078_20200213_173900.jpg

Patka2006
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Patka2006 » 13 lut 2020, 18:34

Panowie, dajcie znać czy już wyłowiliscie główna! Nie wiem czy jest sens polować :D :D :D

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 13 lut 2020, 19:11

Ładnie @blank. :D
Pochwal się wynikiem. może będzie tam coś wartościowego skoro już taki nakład mały. :)

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 13 lut 2020, 21:21

Paczucha wydrapana. Niestety 550 000 zł nie moje :roll:

8 - 10 zł
9 - 10 zł
12 - 10 zł
14 - 10 zł
15 - 20 zł
17 - 50 zł
23 - 20 zł
------------------------
Razem: 130 zł
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

ODPOWIEDZ