Literki kontrolne

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Literki kontrolne

Post autor: ER33 » 16 lip 2018, 23:57

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Re: Literki kontrolne

Post autor: Rocker » 17 lip 2018, 10:14

Warto dopisać na górze. Nie dotyczy 500 od ręki. Gdzie 500zł (główna) to różne literki.

rancor
Świeżak
Kontakt:

Post autor: rancor » 06 sie 2018, 22:38

Rocker pisze:
17 lip 2018, 10:14
Nie dotyczy 500 od ręki. Gdzie 500zł (główna) to różne literki.
Domyślam się, że główne wygrane zawsze mają różne literki, bez względu na wysokość wygranej.

Ogólnie literki kontrolne, to temat-rzeka. Ludziska patrzą na mnie jak nie wiem na co, jak im zwracam uwagę, że nie patrzy się na literki kontrolne. Rozumiem, że "Krzyżówka", "Win Go", czy też "Linie" to dużo drapania i leniwi idą na skróty, ale ile razy widziałem, jak zdrapki za 1 PLN były drapane tylko po literkach (np. "Multiforsa"). To już jest szczyt lenistwa...

Nie czytałem poprzedniego forum dokładnie, ale może coś było na temat polityki TS w tym temacie. Nie wiem, czemu oni tak trzymają się tych literek? Jestem ciekaw ile wygranych poszło do kosza z tego powodu. Oglądam na YT filmiki z zagranicznymi zdrapkami i tam pod warstwą ochronną są np. kody kreskowe i/lub wielocyfrowe numery. Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zmienić ten niezbyt fortunny "system literkowy" na coś, co tylko zainteresowani (kolektorzy) potrafiliby "rozkodować". W końcu te literki są chyba zabezpieczeniem przed kombinatorami, ale raczej jest to już dawno "rozpracowane" przez graczy.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 06 sie 2018, 23:00

Taka jakaś polityka TS, litery to pewnie jakiś mały element zabezpieczenia. Jednak zgadzam się że powinni to zmienić. A co do wygranych w koszach, no cóż, na pewno nie jedna tam skończyła żywot. Ja nigdy po literach nie drapię bo to odbiera mi przyjemność. W 95% przypadków 3 różne to brak wygranej, Ja jako, nazwę się w miarę doświadczony gracz wiem gdzie w której zdrapce są literki kontrolne i omijam je drapiąc i zarazem sprawiając sobie przyjemność z drapania. A po literach raz można wywalić główna w kosz, dwa po prostu odbiera cala zabawę z drapania ;)
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

ODPOWIEDZ