Bilans dnia
- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Re: Bilans dnia
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
3x krzyżówka - 3x3zł
1x drzewko - 1x1zł
Bilans na zero
1x drzewko - 1x1zł
Bilans na zero

- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Bilans na zero to dobry bilans 
Ja się powoli odbijam od dna
Po raz kolejny nie spotkałem ulubionej pani więc przy tankowaniu wziąłem po sztuce z różnych piątek - dwa pustaki. Później spotkałem nowy mobilny punkt i wziąłem znów sztukę za piątkę i sztukę za dychę. Piątka pusta, za to w dychaczu wjechało 50 jura
Drugi dzień na plus
Jutro bułki chyba nawet masłem posmaruję 
Dzień szósty:
Wartości zakupionych zdrapek: 1x10€, 3x5€
Wartości wygranych: 1x50€
Bilans: +25€
Sztabka to mnożnik x10.

Ja się powoli odbijam od dna

Dzień szósty:
Wartości zakupionych zdrapek: 1x10€, 3x5€
Wartości wygranych: 1x50€
Bilans: +25€
Sztabka to mnożnik x10.
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Gratki. Jeśli nie tajemnica to w jakich miastach kupujesz?
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Wyspy kanaryjskie, a konkretnie La Palma. Intensywnie zwiedzam i przejechałem już ponad pół wyspy. Gdy tylko trafię jakiś punkt z logo "Once" od razu zaglądam. Sama wyspa trochę dzika, a większe miejscowości zliczysz na palcach jednej ręki. Kupa wiosek gdzie nawet o bar czasami ciężko
Zdrapki tutaj schodzą słabo (przynajmniej te od 5tki). Wczoraj na przykład pociągnąłem zdrapy na shellu i dostałem z jednej numer 025. Wcześniej byłem tam kilka dni temu i miałem numer 004 z tej samej paki. Czekam teraz na panią z kramikiem, ale w niedzielę się nie rozstawia. U niej ciągnę tą pakę za dychę. Na razie na sześć losów miałem 3 pełne ale max wyciągnięty to 20€ więc może siedzi tam jeszcze coś grubszego. Mam nadzieję, że ją jutro spotkam to zerknę jak to wygląda. Fajnie byłoby 100 jura wydrapać, ale nie będę narzekał gdy do końca pobytu uda mi się chociaż trochę jeszcze minus zniwelować.

- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Dziś niestety znowu plecy. 3 punkty odwiedzone i łącznie 8 zdrapek zakupionych - 1 za dychę i 7 po piątaku. Zwrot tylko w tej za dyszkę. Poza tym pustaki. Srogo. Przejrzałem wszystkie zdrapy jakie nazbierałem od początku imprezy i schodzą jeszcze wolniej niż myślałem. Co do punktów to namierzyłem na razie 6-7. Części już nie odwiedzę więc się skupiłem na tych gdzie zajrzę jeszcze kilka razy.
Dzień siódmy:
Wartości zakupionych zdrapek: 1x10€, 7x5€
Wartości wygranych: 1x10€
Bilans: -35€
Jutro mam nadzieję spotkać swoją ulubioną panią z kramem i łykne 2 sztuki za dychę jeśli będzie ta sama paka. Z najbliższego shella 3 sztuki po 5. Jeśli ktoś zbiera okazy międzynarodowe niech napisze PW. Ja łykam dla siebie po sztuce i resztę wyrzucam. Pustaków jest sporo, więc mogę podesłać
Za tydzień zaczynam skrobanie krajowe. Mam kilka zdrapek na których się skupię i może uda się jakiś plus w końcu ugrać w szerszym podsumowaniu.
Dzień siódmy:
Wartości zakupionych zdrapek: 1x10€, 7x5€
Wartości wygranych: 1x10€
Bilans: -35€
Jutro mam nadzieję spotkać swoją ulubioną panią z kramem i łykne 2 sztuki za dychę jeśli będzie ta sama paka. Z najbliższego shella 3 sztuki po 5. Jeśli ktoś zbiera okazy międzynarodowe niech napisze PW. Ja łykam dla siebie po sztuce i resztę wyrzucam. Pustaków jest sporo, więc mogę podesłać

Za tydzień zaczynam skrobanie krajowe. Mam kilka zdrapek na których się skupię i może uda się jakiś plus w końcu ugrać w szerszym podsumowaniu.
- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Dzisiaj zapowiadała się katastrofa. Odwiedziłem panią z kramikiem i wziąłem dwie sztuki po dyszce. Potem podjazd na najbliższego shella i 3 sztuki po piątaku. Z reguły w ciągu dnia zbieram zdrapki a drapię wieczorem przy piwku. Dzisiaj wiedziałem, że będę mijać jeszcze raz panią więc zdrapałem gdzieś po drodze dwie sztuki od niej. Dwa pustaki. Jako że to inna paczka niż w ubiegłym tygodniu zajrzałem i wziąłem kolejne dwie sztuki. Myślałem, że jeszcze kilka ma. Okazało się że dała mi jedną z tej samej paki i otwarła przy mnie kolejną. Znowu dwa pustaki. Przy okazji dowiedziałem się, że w tych po dyszku jest 15 sztuk w paczce bo dostałem numer 015 (te 3 z innej paki też nie były po kolei dlatego się skusiłem 007, 009, 011). Wyszło na to że paczka była już wydrapana, a ja wykupiłem tylko resztę pustych losów
Nauczka na przyszłość. Napaliłem się za bardzo i efekt tragiczny. Na pełnym wk.rwie (sorry
) zacząłem drapać 3 sztuki z shella. Pierwszy pustak, drugi - pustak... a w trzecim mój osobisty rekord w jakichkolwiek zdrapkach i pierwsza w życiu wygrana losowa
Wjechała stówka
Ze względu na walutę nazwałem ją - wujek Jurek 
Dzień ósmy:
Wartości zakupionych zdrapek: 4x10€, 3x5€
Wartości wygranych: 1x100€
Bilans: +45€
Jutro odwiedzę znów panią jeśli zdąży się rozłożyć przed moim przejazdem. Zobaczę jakie ma numery wystawione i sam już nie wiem czy brać dwie czy jedną sztukę. Gdybym dzisiaj odpuścił temat i chęć odkucia się za wszelką cenę to wynik byłby jeszcze lepszy. Wychodzi na to, że mam więcej szczęścia niż rozumu czasami

Dzień ósmy:
Wartości zakupionych zdrapek: 4x10€, 3x5€
Wartości wygranych: 1x100€
Bilans: +45€
Jutro odwiedzę znów panią jeśli zdąży się rozłożyć przed moim przejazdem. Zobaczę jakie ma numery wystawione i sam już nie wiem czy brać dwie czy jedną sztukę. Gdybym dzisiaj odpuścił temat i chęć odkucia się za wszelką cenę to wynik byłby jeszcze lepszy. Wychodzi na to, że mam więcej szczęścia niż rozumu czasami

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Takie 100€ to już miło przytulić 
Wielkie gratulacje. Powiedz mi jeszcze jak z Twoją barierą językową
? Pokazujesz palcem co chcesz?
Ciekawe co by się stało gdybyś trafił coś dużego z odbiorem u ichniejszego odpowiednika oddziału regionalnego. Ciekawe czy na Gran Canarii (tam drapiesz, zgadza się?) Jest oddział :p

Wielkie gratulacje. Powiedz mi jeszcze jak z Twoją barierą językową

Ciekawe co by się stało gdybyś trafił coś dużego z odbiorem u ichniejszego odpowiednika oddziału regionalnego. Ciekawe czy na Gran Canarii (tam drapiesz, zgadza się?) Jest oddział :p
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Dzięki
Po tych pustakach to naprawdę ucieszyło
Językowo nauczyłem się kilku podstawowych zwrotów
"Rascas" to zdrapki, do tego liczyć do dwóch i sypię nazwami zdrapek
Ale przyznam, że się trochę do tego wyjazdu przygotowywałem zdrapkowo - gdzie kupić, co i jak 
Oddziały są dwa na Teneryfie i jeden na La Palmie i tu akurat drapię
Gdyby wjechało coś grubszego, to bym po świętach nawet rowerem do Madrytu zasuwał
Ale nie wiem czy jako nierezydentowi zostałaby mi nagroda wypłacona. Tak samo nie mam pojęcia czy większe wygrane są tu opodatkowane i co na to nasz polski US. Gdyby tak wjechał na konto nagle melon jurków to pewnie musiałbym się podzielić
Pewnie idzie pokombinować. Może wygrana w gotówce i śmigasz przez pół Europy z walizką pełną waluty
Albo wynajmujesz mieszkanie w Hiszpanii, meldujesz się (jesli jest tam obowiązek meldunkowy) i dopiero odbierasz
Jeśli trafię coś grubego na pewno się podzielę info 

Językowo nauczyłem się kilku podstawowych zwrotów

Oddziały są dwa na Teneryfie i jeden na La Palmie i tu akurat drapię

- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Fajna masz zabawkę, gratki za stówkę oby więcej siadlo 

Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz