Naciąganie, namawianie, naganianie

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Slavek
Cyc
Kontakt:

Naciąganie, namawianie, naganianie

Post autor: Slavek » 08 lis 2025, 17:43

Cześć,

Ruszam z dość nieprzyjemnym tematem, który spotyka pewnie każdego z nas.

Otóż idąc do kolektury wiem co chcę wysłać, jakie zdrapki kupić itp.,

Osoba w okienku zazwyczaj jeszcze naciąga na więcej zakładów, nowe zdrapki, czy nawet gry które nie są danego dnia - np. na lotto naciągają w piątek, gdy najbliższe losowanie w sobotę.

Ostatnio spotykam się ze wzmożoną aktywnością pracowników lotto i zastanawia mnie, czy oni mają jakieś granice? Dochodzi do sytuacji, że jak chce wypłacić pieniądze ze zdrapki (np. wygrana 100 zł, za 20 zł gram, 80 zł wypłacam) to jest wręcz foch i obraza majestatu, że śmiałem wypłacić a nie wszystko zostawić.

Irytujące, niesmaczne, niemoralne jest takie naciąganie.

A Wy jakie macie odczucia?

Awatar użytkownika
irekdon
Cwaniak
Kontakt:

Re: Naciąganie, namawianie, naganianie

Post autor: irekdon » 08 lis 2025, 19:53

Ja puszczam tylko ml dl ej ale.zawsze jest pytanie a może zdrapkę hahaha
Czasem biorę do równego rachunku za 1, 2 ,3 czy 5 PLN

Demo1
Maniak
Kontakt:

Post autor: Demo1 » 09 lis 2025, 1:20

Slavek pisze:
08 lis 2025, 17:43
Cześć,

Osoba w okienku zazwyczaj jeszcze naciąga na więcej zakładów, nowe zdrapki, czy nawet gry które nie są danego dnia - np. na lotto naciągają w piątek, gdy najbliższe losowanie w sobotę.

Ostatnio spotykam się ze wzmożoną aktywnością pracowników lotto i zastanawia mnie, czy oni mają jakieś granice? Dochodzi do sytuacji, że jak chce wypłacić pieniądze ze zdrapki (np. wygrana 100 zł, za 20 zł gram, 80 zł wypłacam) to jest wręcz foch i obraza majestatu, że śmiałem wypłacić a nie wszystko zostawić.

Jedni pracują na magazynie i muszą kręcić lepszą normę żeby zdobyć premię, drudzy pracują w kolekturze i muszą sprzedać więcej zdrapek/zakładów żeby zdobyć premię. ;)

Awatar użytkownika
MobilisA075
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: MobilisA075 » 09 lis 2025, 21:43

Jak u mnie w kolekturze jest kobieta to ona też namawia do większych ilości zdrapek, nawet jak wyciągnąłem 100 z podkowy, żebym brał, bo u niej większość zdrapek daje plusa, ja na to, że tu nic nie ma, bo 100 jest losowe, ona na to że może być jeszcze 5x 50 w tej paczce. Ciekawe jak, skoro po pierwsze, w podkowie od 50 są losowe, a po drugie, nie może być sześciu losowych w paczce. Nie wspominając o jej kocopołach, że z rana nie może wypłacać, chciałem 300 wypłacić, to powiedziała że jest kamera i szef widzi że rano wypłaca i że nie wypłaci, bo jest nakaz wymiany do godziny 15, dopiero potem można wypłacić, czy o "zakazie" wybrania sobie zdrapki z wachlarza, daje max 5 sztuk i tylko z nich mogę wybrać...

Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Daje po 5 do wyboru, a potem na mnie zwala, że to ja sobie pustaki wybieram...
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » 10 lis 2025, 0:44

MobilisA075 pisze:
09 lis 2025, 21:44
Jak u mnie w kolekturze jest kobieta to ona też namawia do większych ilości zdrapek, nawet jak wyciągnąłem 100 z podkowy, żebym brał, bo u niej większość zdrapek daje plusa, ja na to, że tu nic nie ma, bo 100 jest losowe, ona na to że może być jeszcze 5x 50 w tej paczce. Ciekawe jak, skoro po pierwsze, w podkowie od 50 są losowe, a po drugie, nie może być sześciu losowych w paczce. Nie wspominając o jej kocopołach, że z rana nie może wypłacać, chciałem 300 wypłacić, to powiedziała że jest kamera i szef widzi że rano wypłaca i że nie wypłaci, bo jest nakaz wymiany do godziny 15, dopiero potem można wypłacić, czy o "zakazie" wybrania sobie zdrapki z wachlarza, daje max 5 sztuk i tylko z nich mogę wybrać...

Rany, ale bzdury z tymi zakazami i nakazami. Jakaś masakra. Pierwsze słyszę, żeby tego typu ograniczenia istniały. Ja bym taką kolekturę omijała szerokim łukiem.

U mnie w innych kolekturach zawsze coś proponują i próbują wcisnąć, ale w mojej kolekturze tego nie ma, ponieważ kolektorki wiedzą, że ja biorę tylko to co chcę, więc mam tu spokój z naciąganiem ;)
ER⚓️

Awatar użytkownika
MobilisA075
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: MobilisA075 » 10 lis 2025, 7:18

ER33 pisze:
10 lis 2025, 0:44
MobilisA075 pisze:
09 lis 2025, 21:44

Rany, ale bzdury z tymi zakazami i nakazami. Jakaś masakra. Pierwsze słyszę, żeby tego typu ograniczenia istniały. Ja bym taką kolekturę omijała szerokim łukiem.

U mnie w innych kolekturach zawsze coś proponują i próbują wcisnąć, ale w mojej kolekturze tego nie ma, ponieważ kolektorki wiedzą, że ja biorę tylko to co chcę, więc mam tu spokój z naciąganiem ;)
Dlatego ja tej kobiety nienawidzę. Jak jest facet to on jest w porządku i mówi tak jak ja,że zdrapki coraz gorsze
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling

wonsz
Cyc
Kontakt:

Post autor: wonsz » wczoraj, 12:36

Slavek pisze:
08 lis 2025, 17:43
Cześć,

u mnie dzisiaj przy kupowaniu ekstra linii to samo, już nie można samemu wybrać konkretnej zdrapki, zobaczyć numeru paczki nawet, tylko odrywa z paczki na tyłach i natychmiast nalicza, przy okazji namawianie na kupno hot 13, salon gier, nie mam pojęcia czemu taka zmiana, 2 tygodnie temu było normalnie, nie chce siać teorii spiskowych ale coś chyba jest na rzeczy

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » wczoraj, 14:18

Ja od jakiegoś czasu nie rozbijam się po innych kolekturach. Oprócz zdrapkomatów i saloników prasowych biorę w swojej kolekturze i tam mogę wybierać czy przebierać do woli. Na szczęście oczywiście ;)
ER⚓️

ODPOWIEDZ