Typowanie liczb LOTTO

ODPOWIEDZ
System
Maniak
Kontakt:

Re: Typowanie liczb LOTTO

Post autor: System » wczoraj, 7:08

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » wczoraj, 12:37

Na tym forum jest tylko skromny milion użytkowników? Nie wiedziałem. :lol: ;)

Kristo
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Kristo » wczoraj, 13:12

System pisze:
wczoraj, 7:08
Belzebabka pisze:
14 wrz 2025, 13:20
Nie chcę cię rozczarować, ale 70 tysięcy trójek, na ponad trzy miliony zakładów puszczonych wczoraj, to jak kropla w morzu. :lol:
Trafienie trójki to jak 1 do 57 ? Tak ?

Na 3 miliony 70 tys. trójek to jak 1 do 42 to bardzo dużo trójek.

Chodzi o coś całkiem innego! Jak tu na forum jest milion osób co gra w lotto to gdzie te wygrane! Dlaczego nikt się nie chwali...

Statystyczne w mini lotto powinna być co najmniej jedną czwórka ogłoszona na forum każdego dnia ! A czy tak jest...

Po kolei. 3 mln zakładów w Mini to jakaś anomalia. Z moich obserwacji najwięcej zakładów w Mini zawieranych jest w soboty (13.09 było ich ok. 1.25 mln.) a w najmniej w niedziele (wczoraj 14.09 było ok. o 793 tys.) W ostatnią sobotę (tj. 13.09) w ramach zawartych ok. 1.25 mln zakładów stwierdzono aż 5 głównych wygranych, 341 tzw. "czwórek" i 10662 tzw. "trójki". W przypadku piątek użyłem terminu "aż" gdyż szansa na taką nagrodę to 1 do 850 tys. (przy 1.25 mln zakładów statystycznie mamy 1-2 piątki). W Mini szansa na "czwórkę" to 1 do 4598 a na "trójkę" 1 do 127 (1 do 57 mamy w Lotto). To oczywiście to tylko "teoria" jednak im większa próba tym mamy rozkład bliższy teoretycznemu rozkładowi. W małej próbie są większe szanse na anomalie - dotyczy wszystkich gier, w tym zdrapek (jednostka główną nagrodę możne ustrzelić zawierając jeden zakład czy kupując jedną zdrapkę). W poprzednim roku w jednym zakładzie zawartym na 10 losowań miałem 3 trójki, na które w takim układzie (1 zakład ma 1 losowanie) statystycznie powinienem czekać ponad rok (3*127 = 381).
Co do aktywności na powyższym forum ta zapewne wielu użytkowników nie prezentuje nagród najniższego stopnia - sam tego nie robię;).

tier
Moderator
Kontakt:

Post autor: tier » wczoraj, 13:12

System, przestań już swoje urojenia i herezje wypisywać na forum, to nawet nie jest zabawne, w każdym poście narzekasz i wszędzie widzisz spisek. Odpocznij od forum, zrób przerwę...

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » wczoraj, 17:39

tier pisze:
wczoraj, 13:12
System, przestań już swoje urojenia i herezje wypisywać na forum, to nawet nie jest zabawne, w każdym poście narzekasz i wszędzie widzisz spisek. Odpocznij od forum, zrób przerwę...
Miałam to na końcu języka, dlatego podpisuję się pod sugestią admina.

ODPOWIEDZ