Podwyżki .....

System
Maniak
Kontakt:

Re: Podwyżki .....

Post autor: System » 27 sie 2025, 9:15

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Kristo
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Kristo » 27 sie 2025, 10:06

Gdy w 1994 rozpocząłem przygodę z Lotto (jeszcze jako uczeń "podstawówki" - wówczas nikt nie pytał o dowód;)) to zakład kosztował 0.1 zł (10 groszy) a ja mając tylko skromne kieszonkowe to i tak mogłem sobie pozwolić na regularną grę "całym blankietem" (wówczas to było 6 zakładów) a od czasu do czasu to nawet "puszczałem" 2 blankiety (tj. 12 zakładów) za całe 1.2 zł.;). Już po kilku miesiącach gry (dokładnie 21.12.1994) trafiłem piątkę wartą troszkę powyżej 300zł (wówczas w punkcie można było wypłacić max 200 zł.). Później przyszły zmiany (podwyżki oraz moje nastawienie do gry) przez co przez większość lat swojej gry zazwyczaj grałem 1 zakładem na losowanie aż do 29.06.2024 (po 30 latach gry!) kiedy to trafiłem kolejną piątkę wartą 4371,40 zł (po podatku niecałe 4 tys.; dodam, że przez ułamki sekund miałem 1/44 szans na szóstkę gdyż "pudło" przytrafiło się w ostatniej wylosowanej liczbie - na kuponie miałem 17 a padło 47 ...). To wydarzenie oraz zainstalowanie aplikacji Lotto spowodowało, że przez ostatni rok grywałem większą liczbą zakładów (średnio ok 5-6 szt./losowanie) jednak bez większych sukcesów (poza trójkami raptem 1 czwórka w Lotto warta 112zł). Podejrzewam, że powyższa podwyżka oraz dość kiepskie wyniki z ostatniego roku (które ostudziły entuzjazm jaki pojawił się po piątce) spowodują, że powrócę do gry 1/2 zakłady na losowanie.
Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłaby możliwość osobnej gry w samego Plusa (za 5zł miałby 5 zakładów) jednak to raczej jest nierealne gdyż podejrzewam, że wielu graczy z Lotto i z Mini przerzuciłoby się na takiego Plusa a to byłoby sprzeczne z interesami operatora.

ralfek
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: ralfek » 27 sie 2025, 11:48

A zauwazyliście, że pula na szóstke zmienia się z 44% na 49%? Wydam niepopularną opinię, że to dobra zmiana dla lotto. W lotto już mało kto grał bo 3 zł biednie wygląda przy 12,5 zł za eurojackpota. Przy cenie 5 zł, gracze grający na wiele zakładów odejdą ale przyjdą nowi, którzy zamiast zagrać w euro zagrają w lotto. EJ nie ucierpi bo składa się cała europa a Lotto zyska na kumulacjach, moge sie zalozyc ze mam racje, a ruch został dobrze przemyslany ;)
Wyniki Lotto oraz narzędzia ułatwiające grę - od 2009 roku, Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » 27 sie 2025, 11:55

Kristo pisze:
27 sie 2025, 10:06
Gdy w 1994 rozpocząłem przygodę z Lotto (jeszcze jako uczeń "podstawówki" - wówczas nikt nie pytał o dowód;)) to zakład kosztował 0.1 zł (10 groszy) a ja mając tylko skromne kieszonkowe to i tak mogłem sobie pozwolić na regularną grę "całym blankietem" (wówczas to było 6 zakładów) a od czasu do czasu to nawet "puszczałem" 2 blankiety (tj. 12 zakładów) za całe 1.2 zł.;). Już po kilku miesiącach gry (dokładnie 21.12.1994) trafiłem piątkę wartą troszkę powyżej 300zł (wówczas w punkcie można było wypłacić max 200 zł.). Później przyszły zmiany (podwyżki oraz moje nastawienie do gry) przez co przez większość lat swojej gry zazwyczaj grałem 1 zakładem na losowanie aż do 29.06.2024 (po 30 latach gry!) kiedy to trafiłem kolejną piątkę wartą 4371,40 zł (po podatku niecałe 4 tys.; dodam, że przez ułamki sekund miałem 1/44 szans na szóstkę gdyż "pudło" przytrafiło się w ostatniej wylosowanej liczbie - na kuponie miałem 17 a padło 47 ...). To wydarzenie oraz zainstalowanie aplikacji Lotto spowodowało, że przez ostatni rok grywałem większą liczbą zakładów (średnio ok 5-6 szt./losowanie) jednak bez większych sukcesów (poza trójkami raptem 1 czwórka w Lotto warta 112zł). Podejrzewam, że powyższa podwyżka oraz dość kiepskie wyniki z ostatniego roku (które ostudziły entuzjazm jaki pojawił się po piątce) spowodują, że powrócę do gry 1/2 zakłady na losowanie.
Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłaby możliwość osobnej gry w samego Plusa (za 5zł miałby 5 zakładów) jednak to raczej jest nierealne gdyż podejrzewam, że wielu graczy z Lotto i z Mini przerzuciłoby się na takiego Plusa a to byłoby sprzeczne z interesami operatora.
Widzę, że też jesteś wytrawnym graczem :cool: Pamiętasz może okres kiedy jeden zakład Dużego Lotka kosztował 1,20 zł lub 1,25 zł (raczej ta druga kwota). Wtedy pod taką nazwą funkcjonowała gra Lotto. W sumie za 6 zeta miało się 5 zakładów :cool:

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 27 sie 2025, 12:02

Ciekawe co to będą za nowe gry w typie Eurojackpot, które zapowiadają w Totalizatorze. Znając nasze realia to z Eurojackpot będzie to miało tylko tyle wspólnego, że zakład będzie kosztował dychę, i będzie się typowało 4 liczby ze stu. :lol: Tak na marginesie szkoda, że podwyżek w Totku nie może zablokować weto prezydenta, jak to zapowiedział przy podwyżkach podatków. :lol:

ralfek
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: ralfek » 27 sie 2025, 12:05

Belzebabka, gdzie zapowiadają, podaj źródło?

Euro Dreams ;)
Wyniki Lotto oraz narzędzia ułatwiające grę - od 2009 roku, Obrazek Obrazek

DS1987
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: DS1987 » 27 sie 2025, 12:38

ralfek pisze:
27 sie 2025, 12:05
Belzebabka, gdzie zapowiadają, podaj źródło?

Euro Dreams ;)
Też jestem ciekaw , bo nic nie słyszałem a już mi się wyobrażnia poruszyła ze bedzie to euromillions i rozbijam kumulacje 250 milionów euro :D :) hehe :lol: :D

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 27 sie 2025, 14:49

https://wiadomosci.radiozet.pl/biznes/fatalne-wiesci-dla-fanow-losowania-lotto-totalizator-sportowy-wprowadza-wyzsze-ceny

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 27 sie 2025, 16:10

Belzebabka pisze:
27 sie 2025, 12:02
szkoda, że podwyżek w Totku nie może zablokować weto prezydenta, jak to zapowiedział przy podwyżkach podatków. :lol:
Teraz jak rządzi Tusk to będzie wetował a za 2 lata jak PIS wróci do władzy to będzie podpisywał wszystko jak poprzednik.
Taki jest obraz naszej polskiej sceny politycznej :lol:
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Scenic
Maniak
Kontakt:

Post autor: Scenic » 27 sie 2025, 16:27

Wprowadzenie kolejne gry w typie eurojackpot moim zdaniem jest bez sensu jak nie chcą dalej uwalić lotka Ludzie już przeszli na jackpoty ,bo komulacje wieksze Jak zrobią kolejną tylko Polską w typie 5 liczb z 50 itp. to się na dłuższą metę nie sprawdzi albo zabije lotka całkowicie. Większą osób gra tam gdzie są większe komulacje .

I tak ostatnio już jest za dużo gier do wyboru licząc gierki.

ODPOWIEDZ