NASZE - WASZE TYPY
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: NASZE - WASZE TYPY
Sporo ludzi grało za 5 zł albo za 10 zł. Teraz po podwyżce wychodzi, że grają za 4,50 zł i za 9 zł czyli wydają mniej
i pula się kręci tak samo jak wcześniej tylko na mniejszej ilości zakładów...

- sqoot
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
Nie wiem jak Wy to liczycie, ale przez sześć dni padło 17 piątek a w dzień w którym piątka nie padła trójka była płata po 50 zł. Więc na moje około sprzedaż wzrosła a nie zmalała.
Gra Grupowa na [spam]
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Jakby sprzedaż wzrosła to proste że powinna i wzrosnąć pula na I stopiń ale i po części na kolejne.
A mi się wydaje co innego: że z podwyżki do puli nie dołożyli wiele, a chodziło o nic innego jak o ZYSK ale dla TS a nie wrzucenie więcej na pulę.
Większa pula, obawiam się będzie bardzo rzadko te 400 tyś.
A mi się wydaje co innego: że z podwyżki do puli nie dołożyli wiele, a chodziło o nic innego jak o ZYSK ale dla TS a nie wrzucenie więcej na pulę.
Większa pula, obawiam się będzie bardzo rzadko te 400 tyś.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Jak my to liczymy? Dobrze i właściwie liczymy. Liczba piątek jeszcze o niczym nie świadczy, bo ich wysokość utrzymała się przecież na takim samym poziomie. Trójki za około 47 zeta już miewałam, więc naciągane 50 zeta kompletnie nic nie znaczy w ich wydaniu. No i gdzie tu różnica lub odczuwalna zmiana po podwyżce ceny? Żadna. Sprzedaż w ogóle nie wzrosła, ponieważ klienci grają za tę samą cenę, ale mniejszą ilością zakładów lub w ogóle zawierają tylko parę zakładów. Wskutek tego mamy to samo, czyli w ogólnym rozrachunku na jedno wychodzi. Wzbogaca się tylko TS, który od przeciętnego lub przypadkowego gracza pobiera więcej od zawartego zakładu. TS doskonale wie, że ta gra jest bardzo popularna, więc postanowił trochę więcej wyciągnąć z niej dla siebie. Mamy tu czysty zysk, a nie żaden wzrost sprzedaży. Wzrost sprzedaży byłby tylko wtedy, gdyby jeszcze dodatkowo spora masa ludzi zaczęła w to grać. Dokładaliby się do wspólnej puli, więc i jej wysokość osiągnęłaby wtedy pełen pułap. Teraz jest to jedynie gra za wyższą stawkę z podobnymi efektami jak poprzednio, czyli bez wymiernych korzyści dla graczy.
- sqoot
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
Robicie analizę po 6 dniach?
Będą 5 za 400 tyś, spokojnie. Co Was interesuje zysk TS? Liczycie im ile zarabiają,poza tym czy to ważne kto za ile gra?
Gra Grupowa na [spam]
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Ale nas zysk TS niemal wcale nie obchodzi. Przejrzyj tylko na oczy, że podniesienie ceny i prosta reklama "wygraj nawet 400 tysięcy" a słowo klucz to "nawet", nie oznacza w wypadku podwyżki tego że 400 tysięcy uzbiera sie w puli. Ba, napiszę nawet że my tych 400 czy nawet 370-380 tysięcy możemy długo nie zobaczyć. Chyba że przy np. sprzedaży świątecznej.
Suma smarów, podwyżka nie dała nic wymiernego graczom bo pula i kwoto ( nawet 4/5 i 3/5 zostało niemal to samo, a tylko TS zjada różnice z podwyżki.
P.S: ja tez ograniczyłem liczbę zakładów, doszedłem do wniosku że jak kolega @boobs trafił 2 zakładami to czemu ja też 2 trafić nie mogę?
Suma smarów, podwyżka nie dała nic wymiernego graczom bo pula i kwoto ( nawet 4/5 i 3/5 zostało niemal to samo, a tylko TS zjada różnice z podwyżki.
P.S: ja tez ograniczyłem liczbę zakładów, doszedłem do wniosku że jak kolega @boobs trafił 2 zakładami to czemu ja też 2 trafić nie mogę?
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Nikt TS-owi nie liczy ile zarabiają i nie o tym była tu mowa. Chodzi o pazerność monopolisty, którą ewidentnie widać przy loteriach zdrapkowych i ostatniej promocji na 6 liczb w Multi. A co do ilości zawieranych zakładów, to akurat bardzo ważne kto za ile gra. Gdyby nie większa ich ilość, to za trójkę dostalibyśmy 9 zł na piwo i batonika , bo nie byłoby co czerpać z puli. Żeby coś zyskać najpierw trzeba wyłożyć hajs. Jedno nie istnieje bez drugiego. To istota prania w bębnie maszyny losującej. Nie potrzeba też nam analizy, ponieważ realne odbicie powinniśmy byli już wszyscy zobaczyć pierwszego dnia, czyli 1 czerwca.
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Największym wygranym będzie skarb państwa. Zawsze to dodatkowe 5 groszy z każdego zakładu na tzw "cele statutowe" 

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- sqoot
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
Monopolista mając dominującą pozycję na rynku jak najbardziej pozostanie "pazerny" a dlaczego miałoby niby być inaczej? żeby co, zrobić nam dobrze ? My jesteśmy dla nich i płacimy za wyimaginowane marzenia które czasem potrafią się ziścić ale,ale,ale za marzenia płaci się potworne pieniądze, prawda ? a płacić będziemy jeszcze więcej i więcej i więcej. Rozumiem że chcecie sobie pogdybać i ponarzekać ale na tym koniec. Także bicie piany jest tu bezpodstawne.
Dodano po 22 sekundach:
Dodano po 22 sekundach:
słusznieNutaharion pisze: ↑07 cze 2019, 14:22Największym wygranym będzie skarb państwa. Zawsze to dodatkowe 5 groszy z każdego zakładu na tzw "cele statutowe"![]()
Gra Grupowa na [spam]
- boobs
- ***MISZCZ ML***
- Kontakt:
Zgadzam się z kolegą. Z takimi analizami ja bym się jeszcze wstrzymał. Ludzie muszą przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Ci co grali stałą liczbą zakładów, grają taką samą liczbą zakładów. Jestem pewny, że w najbliższym czasie (długi weekend albo jakieś święta) padnie rekordowa wygrana w Mini.
Wydaje mi się, że nie masz racji. Sama przed podwyżką grałaś najczęściej na 6 zakładów w Mini i czy po podwyżce cen coś się zmieniło w tej kwestii?