Zdrapki - podstawowe informacje i instrukcje
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- ER33
- Moderator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Re: Zdrapki - podstawowe informacje i instrukcje
@pikachu, Rozumiem doskonale. Na oczywiste pytanie odpowiedź jest właśnie w tym samym tonie. Poza tym czego tu nie rozumieć z treści pierwszego postu w wątku umieszczonym w tym linku? https://forumlotek.pl/viewtopic.php?f=16&t=35https://forumlotek.pl/viewtopic.php?f=16&t=35 Wszystko jest wyłożone i objaśnione co oznaczają trzy literki kontrolne. Drapiemy zdrapkę, a na końcu literki i czterocyfrowy kod. Czego nie rozumiesz?
Analogicznie, nie zdrapiesz nic, to się nie dowiesz czy coś wygrałeś Co tu tłumaczyć?
Analogicznie, nie zdrapiesz nic, to się nie dowiesz czy coś wygrałeś Co tu tłumaczyć?
- GracekGracekx321
- Cwaniak
- Kontakt:
Pikachu, ja poprostu zdrapuję kontrolne i wbijam na https://jakazdrapka.pl/ i obczajam co tam pykło.
Szczególnie robię tak przy Krzyżówkach - nie lubię ich drapać, a czasem wezmę z braku laku.
Jak masz trzy różne to albo nic, albo grubo. A o kodzie kreskowym to nie wiem.
Szczególnie robię tak przy Krzyżówkach - nie lubię ich drapać, a czasem wezmę z braku laku.
-
- Cyc
- Kontakt:
Cześć czy ktos potrafi wytlumaczyc o co chodzi z przedziałami? np na szczescie ze strony jakzdrapka
Gorące przedziały z dwiema nagrodami głównymi:
16 500-27 500; 104 500-110 000; 121 000-146 000; powyżej 159 500;
gdzie znalezc te numery i o co chodzi?
Gorące przedziały z dwiema nagrodami głównymi:
16 500-27 500; 104 500-110 000; 121 000-146 000; powyżej 159 500;
gdzie znalezc te numery i o co chodzi?
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Temat był już poruszany, na każdej zdrapce masz trzy pola numerów te na białym tle z boku lub na dole zdrapki. Pierwsze jest numer gry, drugi numer paczki, trzeci numer zdrapki.
Czyli jeśli Zdrapka na szczęście ma przykładowo numery 099-123456-003
To jest to odpowiednio:
099 - Numer gry,
123456 - numer paczki
003 - numer zdrapki.
Czyli gorący przedział o którym piszesz to jest to środkowy, czyli nagroda główna może znajdować się w paczkach pomiędzy 16500-27500 czyli numer środkowy podanego przykładu i w tym przedziale należy kupować zdrapki.
I analogiczne w dalszych numerach paczki które podałeś.
Czyli jeśli Zdrapka na szczęście ma przykładowo numery 099-123456-003
To jest to odpowiednio:
099 - Numer gry,
123456 - numer paczki
003 - numer zdrapki.
Czyli gorący przedział o którym piszesz to jest to środkowy, czyli nagroda główna może znajdować się w paczkach pomiędzy 16500-27500 czyli numer środkowy podanego przykładu i w tym przedziale należy kupować zdrapki.
I analogiczne w dalszych numerach paczki które podałeś.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz
- ziutas
- Janusz Gry
- Kontakt:
A ja mam takie pytanie, bo zauważyłam na grupach na FB o zdrapkach ( może tu też), że tam często zasłaniają kontrolne i numer 4 cyfrowy pod warstwą ścieralną. Jak ktoś, nie posiadając zdrapki fizycznie może taką zobaczoną w internecie wymienić na kase? bo dla mnie to nierealne i troche bez sensu
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Zdrapki z kodem PDF417: wszystkie informacje potrzebne do wypłaty kwoty do 2 280 zł są pod warstwą ścieralną i istnieje praktyczna możliwość wypłaty wygranej bez fizycznego posiadania zdrapki na podstawie tych danych lub kodu PDF417
Zdrapki bez kodu PDF 417: potrzebne są informacje także z tyłu zdrapki więc wypłata jest możliwa tylko wtedy gdy ktoś pokaże kod z tyłu zdrapki oraz kod pod warstwą ścieralną
Jak ktoś "zabierze" Ci wygraną ze zdrapki to trzeba składać reklamację a to zawsze kosztuje i czas i pieniądze.
Mnie śmieszy jak ktoś chowa ten 4 cyfrowy kod i numer paczki a pokazuje PDF417 bo bez problemu można to z tego kodu odczytać
Zdrapki bez kodu PDF 417: potrzebne są informacje także z tyłu zdrapki więc wypłata jest możliwa tylko wtedy gdy ktoś pokaże kod z tyłu zdrapki oraz kod pod warstwą ścieralną
Jak ktoś "zabierze" Ci wygraną ze zdrapki to trzeba składać reklamację a to zawsze kosztuje i czas i pieniądze.
Mnie śmieszy jak ktoś chowa ten 4 cyfrowy kod i numer paczki a pokazuje PDF417 bo bez problemu można to z tego kodu odczytać
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- ziutas
- Janusz Gry
- Kontakt:
ooo, ciekawe
Dziękuje bardzo za odpowiedź (。◕‿‿◕。)
Dziękuje bardzo za odpowiedź (。◕‿‿◕。)
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
Tez bym chętnie sprawdzała te wielkie krzyżówki, bo tam łatwo jest przegapić wygrane... Niestety strona mi się wyświetla przez 2 sekundy, a później zmienia w biały tłoGracekGracekx321 pisze: ↑12 cze 2021, 10:19Pikachu, ja poprostu zdrapuję kontrolne i wbijam na https://jakazdrapka.pl/ i obczajam co tam pykło.
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Jakiej przeglądarki używasz? Problem występuje na PC czy na telefonie? Nikt mi nic nie zgłaszał że coś nie działa Podrzuć więcej informacji to będę interweniował.bazylia pisze: ↑26 sie 2022, 16:42Tez bym chętnie sprawdzała te wielkie krzyżówki, bo tam łatwo jest przegapić wygrane... Niestety strona mi się wyświetla przez 2 sekundy, a później zmienia w biały tłoGracekGracekx321 pisze: ↑12 cze 2021, 10:19Pikachu, ja poprostu zdrapuję kontrolne i wbijam na https://jakazdrapka.pl/ i obczajam co tam pykło.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
I telefon i laptop, oba starawe problem musi być u mnieNutaharion pisze: ↑26 sie 2022, 16:50
Jakiej przeglądarki używasz? Problem występuje na PC czy na telefonie? Nikt mi nic nie zgłaszał że coś nie działa Podrzuć więcej informacji to będę interweniował.
dzięki