Nowe Zdrapkomaty, Stare problemy czyli historia o lenistwie pracowników oddziałowych i o tym gdzie TS ma graczy

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
ŁukaszWawa
Świeżak
Kontakt:

Nowe Zdrapkomaty, Stare problemy czyli historia o lenistwie pracowników oddziałowych i o tym gdzie TS ma graczy

Post autor: ŁukaszWawa » 09 lut 2026, 23:28

Cześć moi drodzy!
Będzie długo ale warto przeczytać aby nie popełnić tych samych błędów co ja i uniknąć tego samego cyrku przez który musiałem przejść.

Jestem na forum od ponad 10 Lat i w sumie nigdy nie narzekałem na TS z wyjątkiem tragicznych zdrapek :D
Dziś chciałbym was przestrzec przed nowymi automatami zdrapkowymi które miały zrewolucjonizować nasze uprawianie hazardu a okazały się solą w oku i wrzodem na tyłku ekipy z Targowej.

W dniu 10.12.2025.r z ogromną radością chciałem przetestować u mnie w okolicy w Warszawie nową ''Super maszynę'' i zrobić zdrapkowo ekspres losowe zakupy. Cały proces szedł bardzo sprawnie do momentu wydawania zdrapki '' Świąteczny Kalendarz'. W pewnym momencie jedna ze zdrapek zablokowała się wobec czego wszystkie zakupione WW zdrapki nie mogły zostać wydane. Na 8 zdrapek otrzymałem tylko 2 wobec czego niewykorzystana kwota w wysokości 60 zł teoretycznie powinna wrócić na konto w przeciągu 7 dni. To pokazuje że mimo zmian maszyny to problem pozostaje ten sam. Jeśli ktoś nieumiejętnie umieści dłuższe zdrapki np za 20,30 zł lub właśnie taki świąteczny kalendarz to zdrapki te blokują się i nie ma opcji wydania ich. Patrząc na to jak ten system działa np na filmikach z USA pokazuje że jak się chce to można!

Kontynuując czekałem spokojnie 7 dni na możliwość zwrotu środków których niestety nie otrzymałem.
W związku z tym w dniu 21.12.2025.r napisałem reklamacje na główną infolinie TS przedstawiając zaistniała sytuacje oraz załączając potwierdzenie transakcji, potwierdzenie płatności z terminala i pdf z obciążeniem konta.
W dniu 27.12.2025.r dostałem odpowiedź że ''Przepraszają a sprawa zostaje zgłoszona do weryfikacji do oddziału w Warszawie''
No i w tym przypadku musze pochwalić za miarę sprawną i szybką odpowiedź. Ale na tym plusy się kończą.

W dniu 27.12.2025.r w tym samym czasie Podczas zakupów postanowiłem zaopatrzyć się w zdrapki i ekspres losy na Sylwestra w tym samym automacie. Wiadomo że Ekspres Losy to sól w oku wszystkich Kolektorów i nabycie ich w trochę większej ilości bez focha kolektora lub słuchania stęków i narzekania osób w kolejce graniczy z cudem.
Tu popełniłem największy błąd bo dokonałem zakupów w jednej transakcji zamiast podzielić ją na
Dokonałem zakupów za 660 zł łącznie z czego 260 zł to były ekspres losy.
Niestety pod czas drukowania losów skończył się papier w maszynie wobec czego transakcja zakończyła się z 228 zł niewykorzystanych środków. Na szczęście automat dał radę wydrukować potwierdzenie płatności i transakcji. Po tym automat przeszedł do stanu ''Automat Nieczynny''. Wiadomo papier ma prawo się skończyć i tu jestem totalnie w stanie zrozumieć stan rzeczy.

Standardowo, mija 7 dni roboczych w dalszym ciągu nie mam zwrotu środków.

W dniu 05.01.2026.r Napisałem maila do oddziału Warszawskiego z zapytaniem o status poprzedniej reklamacji i zgłosić reklamacje z 27.12.

W dniu 12.01.2026.r ze względu na brak odpowiedzi ze strony Warszawskiego TS postanowiłem zadzwonić na Infolinie i zapytać się co w mojej sprawie udało się ustalić, kazali mi zadzwonić do oddziału w Warszawie podając numer.

Tego samego dnia po 10 próbach zadzwoniłem do Warszawskiego oddziału z zapytaniem o status obydwu moich reklamacji i dostałem zbywającą odpowiedź że ''Są w trakcie weryfikacji'' Tak dobrze widzicie po prawie miesiącu reklamacja dalej w trakcie weryfikacji''

W dniu 16.01.2026.r po raz kolejny zadzwoniłem z zapytaniem o status reklamacji no i uwaga dostałem odpowiedź że '' Minęło 30 dni od transakcji i nic nie mogą z tym zrobić''
No i odpaliłem się trochę i zadałem pytanie czy oni tam w ogóle pracują czy w karty grają, że reklamacja zgłaszana 21.12 która trafia do Warszawy 27. 12 nie jest do tej pory rozpatrzona mimo przesłania wszystkich niezbędnych danych do weryfikacji zgłoszenia. Nie dostałem ŻADNEJ!! odpowiedzi mailowej na moje zgłoszenie ze strony TS w Warszawie. Czyli 60 zł wylądowało w kieszeni TS.

W dniu 20.01.2026.r Po raz ostatni napisałem maila z zapytaniem o status moich reklamacji z ustosunkowaniem się do ostatniej odpowiedzi przez telefon.

w dniu 21.01.2026.r otrzymałem maila a następnie telefon z działu reklamacji TS w Warszawie z prośbą o podanie numeru konta do zwrotu pieniędzy i że bardzo ''przepraszają'' ale mają totalną dezorganizacje, że tak długo musiałem czekać na rekacje, że brak odpowiedzi na maile były spowodowane brakiem jakiejkolwiek informacji zwrotnej którą mógłbym otrzymać. Dostałem informacje że środki dostanę raczej w przyszłym tygodniu od 26-30 stycznia i że będziemy w '' W kontakcie''. Do dnia dzisiejszego 09.02.2026.r Nie otrzymałem ani zwrotu pieniędzy ani kontaktu z ich strony.

Co zabawne w dniu 31.01.2026.r Chciałem zakupić w automacie zlokalizowanym na Dworcu Wschodnim od strony Kijowskiej dwie zdrapki za 30 zł które standardowo ''Nie były dostępne''. Jakież było moje zdziwienie jak po 3 dniach roboczych dostałem zwrot 60 zł. :D

Jeżeli sytuacja z dn 27.12.2025.r Zostanie potraktowana w taki sam sposób jak poprzednia i do dnia 20.02.2026.r nie dostanę jasnej odpowiedzi, instrukcji jak mogę odzyskać swoje 288 zł albo nie dostanę zwrotu tej kwoty. Sprawa zostanie zgłoszona do UOKIKU bo to jest jawne oszustwo które przy większej skali może dać sporo ''darmowych'' pieniędzy a jak wiadomo TS teraz już wszędzie szuka oszczędności. Dla niektórych 288 zł to może mała kwota ale gdyby tak oszukali więcej osób na mniej lub więcej to i tak jakieś pieniądze zostają u nich
Jestem totalnie przerażony lenistwem i brakiem kompetencji pracowników TS w Warszawie.
Nie dziwcie się że nie chcą wam udzielić odpowiedzi o tym w których punktach szukać zdrapek które są najlepsze do zakupów bo kończy się ich sprzedaż albo został niski % nakładu z głównymi, Bo oni są tak leniwi że to jest za dużo dla nich.
Podsumowując, Płatność w obu przypadkach została dokonana kartą podpiętą pod Google Pay więc to jako jedyne mogło być przeszkodą w zwrocie pieniędzy ale jeśli otrzymali ode mnie totalnie wszystkie dane to czy to naprawdę jest tak ciężkie i czasochłonne żeby sprawdzić w systemie jak to wszystko wygląda? Sprawdzić podłączenie terminala, Bo to nie jest pierwsza taka sytuacja a kto wie czy nie ma więcej takich ludzi jak ja którzy nawet pewnie nie będą chcieli walczyć o zwrot środków albo po prostu o tym zapomną .
Moja dziewczyna próbowała kupić w jednym z automatów Moja Giga Pensja za 30 zł i też nie otrzymała zdrapki ani zwrotu kasy płacąc Blikiem. W tym przypadku trzeba natychmiast pisać reklamacje żeby otrzymać środki i też w dalszym ciągu nie otrzymała zwrotu.

Unikajcie tych automatów albo płaćcie tylko gotówką a jak nie wyda wam zdrapki/losu to walczcie o swoje! Nie możemy pozwolić na dojenie z nas pieniędzy i na zmniejszanie ich dziury budżetowej w nie uczciwy sposób!

Mam nadzieje że wrócę tu z dobrym informacjami o pozytywnym zakończeniu tej prawie dwu miesięcznej batalii.

Kristo
Świeżak cebula
Kontakt:

Re: Nowe Zdrapkomaty, Stare problemy czyli historia o lenistwie pracowników oddziałowych i o tym gdzie TS ma graczy

Post autor: Kristo » wczoraj, 22:55

Tak pół żartem pół serio napiszę, że może to znak, że trzeba ograniczyć wydatki na Lotto ... ;)
Z automatów korzystam bardzo często i jak dotąd tylko dwa razy transakcja nie została w pełni zakończona (inna sprawa, że w 90-95% moje rachunki zawierają się w przedziale [10, 20] zł.). W pierwszym przypadku z jakiś powodów automat nie wydrukował dwóch losów Kaskady tylko wyświetlił informacje, że niewykorzystane środki zostaną zwrócone na konto (wówczas płaciłem kartą) i w praktyce środki te zostały zwrócone jeszcze tego samego dnia (całe 4zł.;)). W drugim przypadku zapłaciłem gotówką 20 zł i po pierwszym wydrukowanym zakładzie Lotto (za 4zł.) automat zamiast wydrukować kolejne zakłady wydrukował blankiet do odbioru pozostałych 16 zł w punkcie a że do okienka miałem 5 metrów więc finalnie otrzymałem to co chciałem;)

ŁukaszWawa
Świeżak
Kontakt:

Re: Nowe Zdrapkomaty, Stare problemy czyli historia o lenistwie pracowników oddziałowych i o tym gdzie TS ma graczy

Post autor: ŁukaszWawa » wczoraj, 23:05

Kristo pisze:
wczoraj, 22:55
Tak pół żartem pół serio napiszę, że może to znak, że trzeba ograniczyć wydatki na Lotto ... ;)
Z automatów korzystam bardzo często i jak dotąd tylko dwa razy transakcja nie została w pełni zakończona (inna sprawa, że w 90-95% moje rachunki zawierają się w przedziale [10, 20] zł.). W pierwszym przypadku z jakiś powodów automat nie wydrukował dwóch losów Kaskady tylko wyświetlił informacje, że niewykorzystane środki zostaną zwrócone na konto (wówczas płaciłem kartą) i w praktyce środki te zostały zwrócone jeszcze tego samego dnia (całe 4zł.;)). W drugim przypadku zapłaciłem gotówką 20 zł i po pierwszym wydrukowanym zakładzie Lotto (za 4zł.) automat zamiast wydrukować kolejne zakłady wydrukował blankiet do odbioru pozostałych 16 zł w punkcie a że do okienka miałem 5 metrów więc finalnie otrzymałem to co chciałem;)
Tak też właśnie pomyślałem że to jest znak od losu żeby przestać dofinansowywać TS :D . Ja też dość sporadycznie kupuje zdrapki/Ekspresy 1-2 razy w miesiącu. Pech chciał że trafiło to na mnie akurat kiedy kupowałem losy na imprezę sylwestrową a moim największym błędem było nie podzielenie tego na kilka mniejszych transakcji mając na uwadze to że nie odzyskałem poprzednich 60 zł... Z drugiej strony nie rozumiem jak taki Monopolista jak TS nie jest w stanie dojść do tego co było przyczyną braku zwrotu środków i to przez prawie 2 miesiące bawiąc się ze mną w kotka i myszkę... Czyli najlepsza opcja to płacić gotówką :)

ODPOWIEDZ