Galaktyczne 7 [801]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Vox123
Świeżak
Kontakt:

Re: Galaktyczne 7 [801]

Post autor: Vox123 » 19 sty 2026, 18:00

ER33 pisze:
19 sty 2026, 13:00
Vox123 pisze:
08 sty 2026, 20:34
marcin3191 pisze:
08 sty 2026, 14:05
Ale jeszcze są 4 wygrane 50.000
I co? Kupisz zdrapkę za 30zł w której nie ma już głównej? To lepiej brać Gwiezdną Kasę i dać sobie jakąś szansę.
Ja chyba nigdy nie wziąłem zdrapki bez głównej. Może przez przypadek, kiedy nie znałem jakiejś starej zdrapki.

// Usunięto posty niezwiązane z tematyką zdrapki
// Prosimy o przestrzeganie zasad forum
// @Nutaharion
No wiesz, ja chętnie bym przytuliła takie 50 tysięcy złotych i nie wzgardziłabym taką kwotą, nawet jeśli nie jest to główna.
Ale każdy ma swoje potrzeby i priorytety :cool:
Może mam inne myślenie niż niektórzy, ale spójrzmy na to w inny sposób. Czy zagralibyście w Lotto, wiedząc, że nie ma nawet teoretycznej możliwości trafienia szóstki? Nie ma kumulacji, a nagroda za piątkę nie wzrasta...

Jeśli chodzi o zdrapki, to dużo osób nie weryfikuje, czy jest główna wygrana, czy nie, tylko biorą w ciemno. Na tym forum jest raczej większa świadomość. Są nawet mapki gorących zdrapek, za co jestem bardzo wdzięczny. Na stronie jakazdrapka.pl można sprawdzić prawdopodobieństwo trafienia głównej itd.

Dlatego zdrapka bez głównej jest dla mnie spalona. Oczywiście – są tam nagrody drugiego stopnia, ale wolę wziąć taką, gdzie jest i główna, i nagrody niższych stopni.

A żeby nie było, że offtop... Przy obecnym, pozostałym nakładzie jest większe prawdopodobieństwo trafienia głównej w "Gwiezdnej Kasie", niż jednej z czterech nagród po 50k w "Galaktycznej 7". Czysta matematyka. Jedyne, na co mamy realny wpływ, to właśnie wybór odpowiedniej zdrapki. Chyba że ktoś działa na rzecz Lotto i promuje zdrapkę, którą trzeba wyprzedać. Albo ktoś, kto ma zbędną gotówkę i traktuje to jako zabawę – wtedy niech sobie bierze, co chce.

ODPOWIEDZ