Kaskada - losowanie

ODPOWIEDZ
KacperB
Cyc
Kontakt:

Kaskada - losowanie

Post autor: KacperB » 28 gru 2024, 20:57

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Goldfinger

Re: Kaskada - losowanie

Post autor: Goldfinger » 28 gru 2024, 21:38

W sumie miałem
Podobnie odpaliłem Kaskadę i w ciągu 5 dni miałem
Dwa razy 8zl i prawie ciągle 2zl później następne dwa tygodnie praktycznie nic może raz 2 zł i wyłączyłem subskrypcje

Kristo
Świeżak
Kontakt:

Re: Kaskada - losowanie

Post autor: Kristo » 05 mar 2025, 8:36

Tak działa prawdopodobieństwo. Sam kiedyś napisałem symulator losowań lotto - na 1000 zakładów było od 10 do 20 trójek (zazwyczaj bez żadnej 4-ki). Teoretycznie główną wygraną (jak każdą inną) można ustrzelić już w pierwszym podejściu (w ramach tzw. szczęścia początkującego) jednak im dłużej się gra (im większa próba) tym bardziej odczuwa się "bezlitosne" zasady gry - jednak każdy liczy, że to on będzie tym szczęśliwcem, tym jednym z milionów który będzie "ponad kreską". Co do Kaskady to mamy następujące szanse:
12 1 : 1 352 078
11 1 : 9 389
10 1 : 310
9 1 : 28
8 1 : 5,5
Statystycznie, aby trafić 10-tkę i wygrać 25 zł trzeba wydać ok. 620zł;) Grając jednym zakładałem (losem) przy dwóch losowaniach na dzień 10-tkę powinniśmy trafiać średnio co ok. 155 dni czyli ok dwa razy w roku;). Na 11'tkę możemy poczekać nawet kilkanaście lat ;)
Analogicznie sytuacja wygląda we wszystkich innych grach i zdrapkach Lotto. Dlatego jak widzę wrzucane przez innych użytkowników wygrane zdrapki z dopiskami świadczącymi, że trafili 2 na 2 czy 3 na 3 to zawsze zastanawiam się, ile wcześniej już mieli takich podejść tylko "zapomnieli" o tym wspomnieć;) Raz, w ramach jednego zakupu, może "przyfarcić się" ale na dłuższą metę zdecydowana większość graczy (99.99..%) jest "na minusie"... Sam w poprzednie wakacje (29.06.2024) trafiłem 5-tkę w Lotto i już teraz zastanawiam się ile mi jeszcze z tej piątki zostało ;) Pewnie jeszcze jestem coś na plusie ale to jest tylko kwestia czasu ... ;)

ODPOWIEDZ