Podwyżki .....
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Re: Podwyżki .....
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Jeżeli temat podwyżek w Lotto będzie się rozwijał w takim tempie, to za jakieś dwa miesiące odezwie się na forum, jakiś wykładowca historii z Uniwersytetu Jagielońskiego, który stwierdzi że znalazł dowody, na to że pierwsze podwyżki Lotto miały miejsce za panowania Kazimierza Wielkiego.

-
- Cwaniak
- Kontakt:
w Polsce oficjalnie w loterie grało się juz od 1768 roku w formacie 5 z 90 liczb, mozna bylo obstawic 1,2 lub 3 liczby w kolejnosci lub bez kolejnosci, za trafienie 1 z 1 obstawionej moznabylo wygrac 14 stawek
- ER33
- Moderator
- Kontakt:
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
To chamstwo w Państwie!
Ludzie co raz biedniejsi przez to co raz więcej graja w lotto a oni sobie podwyżki wymyślają!
A jeszcze nie wiem czy wiecie - jest projekt aby od 1 stycznia podatek od wygranej wzrósł z 10 do 15%.
Ludzie co raz biedniejsi przez to co raz więcej graja w lotto a oni sobie podwyżki wymyślają!
A jeszcze nie wiem czy wiecie - jest projekt aby od 1 stycznia podatek od wygranej wzrósł z 10 do 15%.
- Lubelski
- Świeżak
- Kontakt:
Całe szczęście że kilka tygodni temu zacząłem zbierać vouchery WinTo na zakłady Lotto
Mam ich ponad 30, więc jak je wykorzystam w październiku będę kilkadziesiąt złotych do przodu. Vouchery jeszcze po starej cenie (750 pkt), więc odbierajcie póki są. Termin ważności mają do końca roku. Szkoda tylko, że można odebrać max. 4 w tygodniu... 

-
- Cwaniak
- Kontakt:
Tak na marginesie ciekawe, ile wynosi podatek od wygranej w Niemczech?

- Adamsky88
- Cyc
- Kontakt:
Tak czytam Wasze komentarze które są naprawdę różne, jednym drogo drudzy twierdzą że będą grać nadal, każdy ma rację, swoją rację i szanuję Wasze zdanie. Ale piszę bo chciałem zapytać czy też zauważyliście że mniej ludzi gra? Mam wielu znajomych którzy przestali wierzyć w wygrane, co nie którzy grają tylko w euro jackpot mówiąc mi że na naszym podwórku to pic na wodę fotomontaż. Z drugiej może ludzi porostu gra więcej online, choć podwyżka kuponów wraz z podatkiem nie podoba mi się, czy poprostu w kasie nie ma kasy? I szukanie pieniędzy wszędzie? Takie pytanie retoryczne i jeszcze jedno może faktycznie lepiej grać tylko w Euro?
AMG Petronas F1
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Według mnie to sytuacja budżetu państwa, jest krytyczna skoro Totalizator, nie czeka z podwyżką do 1 stycznia 2026, tylko wprowadza je już w październiku.

-
- Świeżak
- Kontakt:
Ja aż tak nie doszukiwałbym się w tym wszystkim drugiego dna a tym bardziej zmiany ceny zakładu Lotto nie łączyłbym z aktualnym stanem finansów publicznych. Rok temu mieliśmy podwyżkę Mini z 1.5 na 2 zł. (też jesienią) a teraz przyszedł czas na Lotto - 16 lat bez zmiany ceny to bardzo długo, w tym okresie "nasze pensje" statystycznie wzrosły 3-4 krotnie - w końcu musiał przyjść ten dzień. Społeczeństwo bogaci się i zarazem jego oczekiwania są wyższe. Jest to naturalny proces, który dość dobrze uwidacznia się w zakresie zdrapek a dokładnie popularności tytułów w danej półce cenowej. Aktualnie najwięcej mamy tytułów za 5 zł i 10 zł a w przeszłości dominowały za 1-3 zł. Jedynie w ramach dokonywanych zmian zamiast zwiększać procent puli przeznaczanej na szóstkę (z 44 do 49%) powiększyłbym pulę na wygrane 2 stopnia czyli piątki gdyż aktualnie piątka w Lotto (która stanowi duże osiągniecie) potrafiła być poniżej 3500zł czyli poniżej stałej stawki wygranej 2 stopnia w Plusie.Belzebabka pisze: ↑wczoraj, 14:09Według mnie to sytuacja budżetu państwa, jest krytyczna skoro Totalizator, nie czeka z podwyżką do 1 stycznia 2026, tylko wprowadza je już w październiku.![]()
![]()